Йосиф Йосифов, когото в подземния свят познават като Йоско Костинбродския,

...
Йосиф Йосифов, когото в подземния свят познават като Йоско Костинбродския,
Коментари Харесай

Йоско Костинбродския се завръща! Истинска война на наркодилъри в София

Йосиф Йосифов, който в подземния свят познават като Йоско Костинбродския, излезе от пандиза и това е повода за началото на нова война сред наркодилърите в София.

Най-нашумялото име в наркотичния свят в столицата сега е това на Веселин Ермалаев, по-известен като Весо Телото. Оказва се, че той работи точно за Йоско.

Костинбродския се е покрил в родното си село Безден и физически не взе участие в далаверите на своите подчинени, с цел да не влезе още веднъж на топло. Той обаче дърпа конците на Бандата на чуковете, която сега вършее из „ Овча купел “, „ Суходол “ и „ Филиповци “.

През последния месец на територията на столицата се разиграва същинска война сред наркодилърите, а задачата е битка за власт. В нея са забъркани и пробити ченгета, които получават по 20 бона месечно, с цел да си мълчат.

Сред разследваните служители на реда за връзки с мафията е зам. шефът на ГДБОП Димитър Кангалджиев. Другата огромна фигура от полицейския свят, която оказва помощ на мафиотите, е родственик на Телото. „ Вътрешна сигурност “ проверява и двамата.

Йоско Костинбродския обаче към момента се явява най-важната фигура на подземния свят в София. Той е контингент на Министерство на вътрешните работи от цели 30 години. Още през 90-те години на предишния век Йоско стартира да бъде търсен и разследван от полицията за обири на коли, обиди и други по-дребни закононарушения.

През годините това, което е пособие най-вече на наркобоса, са неговите връзки. Той има такива освен в полицията, само че и в правосъдната система. Сред най-близките му другари беше Бранислав Славов, който е прокурор и се познава с Йоско още от детските години.

„ Йоско беше водач още от дребен и всички се съобразявахме с него “, сподели Славов преди години по време на едно от делата против Костинбродския.

Техните взаимоотношения обаче се скапаха през 2010 година

Йосифов е чудовище в северната част на София от над 20 години. Той оглавява своя тайфа още в края на 20 век, а измежду най-близките му хора е Даниел Георгиев – Джаки Ръчичката, който бе задържан и съден за отвличането на предприемача Стефко Колев през 2001 година Говори се, че гласът, който се е обадил на брачната половинка му да желае откуп от 2 млн. лева, е на Йоско Костинбродския, само че това по този начин и не бе потвърдено.

С името на Йоско се свързва и отвличането на сина на боса на ПФК „ Славия “ Венци Стефанов. Димитър Стефанов бе отвлечен през април 2004 година, а татко му моли за помощ не кого да е, а Младен Михалев – Маджо, който му отпуска доста пари за откупа. Йоско обаче отхвърля да има нещо общо с това и връща Венци и сака с пари.

След като към този момент е на независимост, Костинбродския всява смут у доста от своите съперници в ъндърграунда. Зловещият разбойник може всеки миг да избухне, въпреки за пред полицията да се прави на по-чист от сълза.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР