Йосеф Хадад, арабско-израелски активист и гражданин на Израел пред БНРКак

...
Йосеф Хадад, арабско-израелски активист и гражданин на Израел пред БНРКак
Коментари Харесай

Какво премълчава светът: Палестинското образование възпитава децата като терористи

Йосеф Хадад, арабско-израелски деятел и жител на Израел пред БНР

Как се става терорист

За страдание просветителната система в Палестина е неприятна. За съпоставяне можем да я сравним с това, което учат арабите в Израел - в материята няма никакво подклаждане на ненавист против евреите или против Израел. Разбира се, има крайни малцинства и в страната, само че когато забележим просветителната система и наличието, което се преподава в Газа, на Западния бряг или в източната част на Йерусалим, (защото макар че публично тя е под надзор на Израел, в действителност наличието на това, което се преподава на децата, се дефинира от Палестина), то нещата си идват на мястото.

Мога да дам образец с учебник по математика. Ако е обикновено в задача по аритметика да се вършат извършения с количество ябълки – кой какъв брой има и какъв е общият им общ брой, то за същата задача в един палестински учебник се употребяват експлозиви, бойци и терористи, ранени, убити или живи. Аз разполагам с подобен учебник. Когато имаме образци от дилемите по математика, които подклаждат ненавист и тероризъм, е ясно по какъв начин се става терорист. Освен уроците се провеждат и лагери за децата в Газа. Има и видео за летни лагери, в които вземат участие 8-9-10-годишни деца, които минават военни образования.

Кой е врагът на палестинците

Не, това не са нито евреите, нито Израел, нито арабите. Врагът е терористичната организация " Хамас ". И ще ви дам за образец по какъв начин сме виждали и чували палестинците да крещят, само че техните гласове остават заглушени от арабските медии. Имаше репортаж на " Ал Джазира ", в който говореха с палестинец и той зададе на всеослушание въпроса за какво бойците на " Хамас " се крият сред елементарните жители - за какво употребяват мирните хора за прикритие? И тогава журналистът просто го избута и избяга далеко по допустимо най-бързия метод. Никой не желае тези хора да бъдат чути, а те, хората в Палестина, питат за какво " Хамас " се възползват от тях, за какво употребяват домовете им за щит?

И в този момент, откакто израелската войска съумя да влезе в Газа, имаме доказателства по какъв начин се копаят тунели, по какъв начин за прикритие се употребяват учебни заведения, издигнати от Организация на обединените нации, по какъв начин се употребяват лечебни заведения и под тях има тунели за депозиране и на взривни материали. И в действителност " Хамас " държат като заложници освен отвлечените, те държат като заложници и палестинците в Газа. Всеки път когато се изстреля ракета от Газа към Израел, това се трансформира в двойно закононарушение, осъществено от тяхна страна. Така че " Хамас " е врагът и в случай че хората ги е грижа за палестинците, за Газа, в случай че желаят да им оказват помощ, то би трябвало да поддържат Израел, тъй като единствената независимост за тях е живот без " Хамас ".

Войната и Организация на обединените нации

Преди да кажа какви действия планираме във връзка с Организация на обединените нации, желая да поговоря малко за организацията и по какъв начин е основана тя, тъй като в действителност Организация на обединените нации е лицето на мира, на едни уравновесени хрумвания. Същевременно ръководителят на Организация на обединените нации сподели, че това, което се е случило в Израел и Газа, не се случва в изискванията на вакуум. Редица организации към Организация на обединените нации, както и други организации, занимаващи се правата на дамите и прочие, не поддържаха Израел по време на събитията и това е явен образец за предубедеността на Организация на обединените нации по отношение на Израел. Искам да посоча в тази връзка други страни като Северна Корея, Сирия, Иран, Куба, Венецуела – там човешките права се нарушават в доста по-голяма степен, в сравнение с това става в Израел. Но Израел е в пъти по-критикуван, в сравнение с са всички тези страни, взети дружно.

Иначе какво виждаме? Виждаме жертви и от двете страни – палестинци, които умират, мюсюлмани в Китай биват затваряни в лагери, в Северна Корея дори не могат да вдигнат глава и да дишат, тъй като са ръководени от деспот, в Африка и в Близкия изток също има доста хора, които изобщо не са свободни. Но в същото време Израел е упрекван доста повече от всички тях, в случай че страната е единствената народна власт в района.

Планираме проява пред постройката на Организация на обединените нации в Ню Йорк и Женева, тъй като ние не желаеме да позволяваме това двуличие, това отношение към Израел и не желаеме да позволяваме това безмълвие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР