Йорданският крал Абдула Втори призова днес за повече международни инвестиции

...
Йорданският крал Абдула Втори призова днес за повече международни инвестиции
Коментари Харесай

Йорданският крал Абдула Втори призова за повече инвестиции в Близкия изток

Йорданският крал Абдула Втори прикани през днешния ден за повече интернационалните вложения в Близкия изток и Северна Африка, като посочи, че те са нужни за " позитивното бъдеще " на района, съобщи ДПА.

На откриването на Световния стопански конгрес за Близкия изток и Северна Африка участваха 1000 политици, представители на бизнеса и гражданското общество. В обръщението си към гостите на форума Абдула Втори означи, че това, което се случва в района, въздейства на целия свят.

Икономическата ни обстановка е обещаваща, сподели той, само че уточни, че стопанската система на Йордания е изправена пред обилни провокации, като страната " прави верните неща за обезверените бежанци ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Йордания е приютила към 1,3 милиона сирийски бежанци.

За да съживи стопанската система, държавното управление предприе редица ограничения за икономии през последните години като стесняване на дотациите за съществени артикули, в това число самун, с цел да съживи стопанската система и да понижи бюджетния недостиг.

Мерките доведоха до митинги предходната година, което накара крал Абдула да смени държавното управление - стъпка, която поуспокои за малко хората. Спорадични митинги обаче към момента има в Йордания, като протестиращите упорстват за работа и стопански промени.

Реформите са напът да поддържат и поощрят един удобен бизнес климат, сподели крал Абдула в комплекса за конференции " Крал Хюсеин бен Талал " в региона на Мъртво море.

На откриването на днешния конгрес участваха генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, палестинският президент Махмуд Абас, афганистанският министър председател Абдула Абдула и нигерийският президент Мухамаду Бухари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР