Йордан Бозов официално прекрати активната си баскетболна кариера, а от

...
Йордан Бозов официално прекрати активната си баскетболна кариера, а от
Коментари Харесай

Йордан Бозов: От първия миг баскетболът ме плени

Йордан Бозов публично приключи дейната си баскетболна кариера, а от дългогодишния му клуб Рилски Спортист направиха особено видео, в което Данчо върна лентата обратно, с цел да си напомни значимите моменти от кариерата си.

 Рилски Спортист поздрави Йордан Бозов за края на кариерата (видео)

За решението: " След тъкмо 30 години с оранжевата топка в ръцете си мисля, че пристигна моментът, в който ще разглася завършек на кариерата си като професионален баскетболист. Едно решение, което премислям и съм взел от дълго време, само че при стеклите се условия около вируса и около невъзможността да се приключи шампионата мисля, че в този момент е точният миг, в който аз ще подхваща тази стъпка.

Благодарностите: " Бих желал първо да благодаря на фамилията ми - най-близките хора до мен. Родителите ми, жена ми и децата ми. След това на всички треньори, с които аз съм бил, мъчно е да изброя всички. Всеки един от тях е имал позитивно въздействие върху мен като баскетболист или като човек. Искам да благодаря на управлението на Рилски Спортист в лицето на Петър Георгиев и Борислав Чилингиров за опцията да бъда част от несъмнено най-хубавата баскетболна организация в България.

За баскетбола: " Имах едно леко клатушкане по футбола, само че майка ми ме заведе в баскетболната зала на 11 години и още от първия момент играта ме плени.

Много бързо се възпламених по баскетболната игра. До 19-ата ми годишнина бях в тима на ЦСКА, имах доста щастливи моменти, успяхме да спечелим няколко баскетболни трофеи при подрастващите... След това изкарах една година в колежа Тексас в Съединени американски щати, само че прекомерно доста ми се играеше професионален баскетбол и се завърнах в мъжкия тим на ЦСКА "

За прехвърлянето от ЦСКА в Левски - " Изкарах две години в ЦСКА и по-късно пристигна един много повратен и преломен миг в кариерата ми - прекосих във безконечния зложелател Левски. Едно решение, за което и до момента не скърбя. Имах опцията да бъда съотборник с доста положителни баскетболисти като Георги Младенов. Тогава Тити Папазов ми даде опцията да играя на позицията плеймейкър, което ми оказа помощ в кариерата "

За чужбина: " След две години в Левски се завърнах още веднъж в ЦСКА, само че получих тежка травма. Успях да се възстановя от нея и по-късно имах един интервал в чужбина. Прекарах една година в Израел, след което се върнах. Искахме с моята другарка да играем на едно и също място и имахме положително предложение от тима на ЦСКА "

Завръщането: " След това заминахме за Испания, а по-късно пробвах от баскетбола на Кипър. На 30 години към този момент се прибрах в България, имах семейство, роди се първото ми детенце и по този начин взехме решение да се задържим повече в България. Изкарах едни доста хубави години в Ботевград. Имах опцията да играя в дребната зала в Ботевград, което е едно необикновено прекарване "

Имате опция да видите целия видеоклип, в който Бозов споделя още забавни неща от кариерата си, а най-после бива изпратен с трогателни пожелания от сътрудниците си в баскетболната сфера.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР