Йонко Чуклев е икономически анализатор и заместник-председател на Управителния съвет

...
Йонко Чуклев е икономически анализатор и заместник-председател на Управителния съвет
Коментари Харесай

Има дефицитно харчене, защото никой политик не иска да говори за по-високи данъци | Е-кономика 16.11

Йонко Чуклев е стопански анализатор и заместник-председател на Управителния съвет на „ Професионална асоциация по роботика и автоматизация “ (PARA). Професионалният му опит му включва работа по планове в Лондон и Ню Йорк. Бил е и преподавател на събития като TEDxSofiaUniversity.

 

“ казусът с инфлацията е сериозен. Тази година приходите на семействата порастват с 21 %, а разноските с 24. Хората всеобщо борят инфлацията, като не купуват, в това число и базови хранителни артикули. “ - разяснява икономическият анализатор Йонко Чуклев.

Според госта, най-популярните ограничения за битка с инфлацията, не са “даването на пари на калпак ”. Този метод, постоянно се трансформира в проинфлационна политика, защото мярката е подобаваща единствено за къс интервал на инфлация.

“Има страни като Полша, които с изключение на дотации за ток и горива, желаят дотации за торове, с цел да не трансферират високите цени на потребителите. ”

Чуклев разяснява и фактът, че доста страни от континента стартират да се интересуват по какъв начин да задоволяват сами енергийните си потребности. Експертът посочи добивът на газ от лични източници в Нидерландия и отварянето засилващия се интерес към нуклеарна сила в Източна Европа. Чуклев разяснява и цената на обществените политики в настоящата рецесия.

“Има два разновидността - бюджетен недостиг или по-високи налози. Никой политик не желае да приказва за по-високи налози и по този начин остава разновидността за бюджетен недостиг. ”

Повече по тематиката и целия диалог вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР