Йоханес Тингес Бьо завърши сезона в мъжкия биатлон с 19-а

...
Йоханес Тингес Бьо завърши сезона в мъжкия биатлон с 19-а
Коментари Харесай

Норвежец завърши сезона с 19-а победа в индивидуални състезания

Йоханес Тингес Бьо приключи сезона в мъжкия биатлон с 19-а победа в самостоятелни надпревари, откакто финишира първи в всеобщия старт на 15 км в Холменколен. 29-годишният норвежец завоюва още спринта и преследването в заключителния уикенд.

Три от 19-те победи на Тингес Бьо бяха записани на международното състезание в Оберхоф през февруари, а останалите 16 са за международната купа.

Тингес Бьо, с две неточности в стрелбата, приключи на 26.2 секунди пред втория в класирането Никлас Хартвег от Швейцария. Норвежецът Ветле Шестад Кристиансен пък взе третото място, откакто и двамата подгласници на норвежеца не позволиха неточности.

Тингес Бьо и Мартин Понсилуома се откъснаха от останалите при започване на надпреварата, само че не съумяха да смъкват по една цел и изгубиха преднината си. Това разреши на Хартвег да поведе, само че швейцарецът изпусна първото място след първата пукотевица от позиция прав. Тингес Бьо поведе доста и даже нов пропуск в последната пукотевица не го смъкна от върха. 

Понсилуома остана едвам шести с четири неточности в стрелбата.

Бьо, който финишира 15-те километра с време 38:52.9 минути, приключи сезона с 1589. Той е отличник в общото класиране, само че е втори в всеобщия старт зад Кристиансен.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР