Йоханес Тингенс Бьо спечели първа олимпийска титла в своята кариера

...
Йоханес Тингенс Бьо спечели първа олимпийска титла в своята кариера
Коментари Харесай

Бьо донесе първо злато за норвежкия биатлон, а българите се събудиха

Йоханес Тингенс Бьо завоюва първа олимпийска купа в своята кариера и донесе първи златен орден за норвежкия биатлон в Пьонгчанг. 24-годишният норвежец победи в най-вълнуващия старт от началото на игрите - самостоятелното на 20 километра.

Състезанието в най-дългата отдалеченост беше белязано от най-хубавото показване на българските биатлонисти в Пьонгчанг. Владимир Илиев приключи 19-и, а Красимир Анев се класира на 25-о място.

Анев беше доста близо да запише най-хубавия резултат на олимпийски игри в историята на българския мъжки биатлон. Една неточност в последната пукотевица обаче го лиши от сходно достижение.

Българският връх при мъжете остава владеене на Владимир Величков, който приключва 13-и в самостоятелното в Сараево през 1984 година При чиста пукотевица Анев щеше да е 11-и.

Илиев сподели ужасно ски тичане и даде пети бегови резултат. Европейският първенец в спринта от 2017 година обаче направи три неточности в стрелбата, което не му разреши да откри място в топ 10.

Той финишира на 2:22.1 минути от Бьо, който направи две неточности, и на 2:07.9 от австриеца Доминик Ландертингер, който завоюва бронзовия орден без нито един пропуск на стрелбището.

Хърватинът Яков Фак донесе сребърен орден за Словения, откакто смъкна 20-те цели и остана единствено на 5.5 секунди от Бьо. Фаворитът за златото Мартен Фуркад изглеждаше сигурен победител, само че се срина в края.

Носителят на Световната купа за последните шест години смъкна първите 18 цели, само че позволи две неточности в последните си два изстрела и приключи пети с пасив от 42.4 секунди. Сребърният медалист от преследването Себастиан Самуелсон приключи четвърти с една неточност и закъснение от 29.1 секунди.

Анев се движеше девети след третата пукотевица, а след пропуща на последната излезе на 19-о място. Той имаше задатък от 25 секунди пред Илиев, само че загуби повече от 40 секунди от своя съотечественик по последната обиколка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (167)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР