Йога фиеста завладя цял ден зала 3 на НДК, за

...
Йога фиеста завладя цял ден зала 3 на НДК, за
Коментари Харесай

Йога фиеста завладя НДК

Йога фиеста завладя през целия ден зала 3 на НДК, с цел да сложи началото на честванията на Световния ден на йога 21 юни, разгласен от Организация на обединените нации. Отбелязват го в 200 страни по света. И в 44 обитаеми места в България под егидата на индийския дипломат у нас.

От рано сутринта прииждат хора. На 400 постелки вървят непрестанно демонстрации на десетки йога клубове. Вниманието заковават лекции по аюрведа и йога.
Вера Захариева - ръководител на Българска федерация по йога: В България едно от местата, където йога е залегнала като вътрешно чувство, от ден на ден хора се обръщат към лечебния резултат и философията на йога в България.доктор Антоанета Заркова - доктор хематолог, аюрведа експерт - Може би в древността, идвайки от тези места - Памир, Хиндокуш, може би тогава сме практикували тези учения и в този момент са вътре в гените ни по някакъв метод и ние ги активираме.
За Свами Джотирмая българите са отворени за духовно знание. Твърди, че България му е втора татковина.
Свами Джотирмая - йога преподавател на фондация " Изкуството да живееш ": Ако не си роден на индийска земя, можеш ли да се докоснеш до познанието на йога? - Йога е универсално знание от дълбока античност и както компютърът е фиктивен в една страна, само че всички го използваме през днешния ден по света, по този начин и йога може да е потребна за всички. Йога е единство, наслада, естетика със света.
Казват, че йога у нас практикуват повече от 25 хиляди души. Миналата година на международното състезание по йога в Индия българи извоюваха 4 златни медала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР