Йеменските сили се отнасят добре с пленения екипаж. Има снимани

...
Йеменските сили се отнасят добре с пленения екипаж. Има снимани
Коментари Харесай

Хутите твърдят, че държат пленените българи в луксозни условия

" Йеменските сили се отнасят добре с пленения екипаж. Има снимани клипове, които потвърждават това, а пленените са доста добре. Искаме да успокоим околните им, че те са добре. Ние като йеменци имаме към тях доста положително отношение и се държим с тях като с посетители. Разбира се, ще бъдат освободени сега, в който се реши проблема ".

Това заяви пред bTV Мохамед ал Бухайти, един от водачите на придвижването на хутите. През ноември хутите отвлякоха комерсиалния транспортен съд Galaxy Leader с двама българи на борда. Капитанът на кораба и първият помощник-капитан към момента са в плен.

" Аз не знам къде се намират, само че с тях се държат доста добре, в първокласни условия. Затова желая да успокоим всички. За това дали имат контакт с роднините – не знам дали им разрешават, или не, само че удостоверявам, че контактът с околните е право на пленените. Аз ще се свържа с тях, с цел да схвана цялата информация и да потвърдя, че употребяват правото си да се свържат със фамилиите си. Не се държим с тях като с обвинени. Те просто са имали неприятния шанс да бъдат на израелски транспортен съд, който не се подчини на заповед на йеменските военни да не минава през Баб ел Мандеб " - заяви Мохамед ал Бухайти.

Нашата цел не е нито да потапяме корабите, нито да ги задържим. Нашата цел е да променим курса им. За страдание част от екипажите на тези кораби не се подчиняват на йеменските военни заповеди да не употребяват Червено море за корабоплаване – това е тяхната неточност. Грешката на американците и британците е, че карат тези кораби да минават през Баб ел Мандеб, въпреки да знаят за рисковете, твърди Мохамед ал Бухайти.

" Аз желая да ви прикани и да употребявам това изявление, което сега се гледа от милиони хора в България, да се грижите добре за тях, да ги освободите допустимо най-скоро, по този начин както България в предишното се е грижела за хиляди йеменски студенти, които са били в нашата страна "  - съобщи журналистът от bTV Светослав Иванов.

" Благодаря ви, ние ще продължим връзката и аз ще виждам да предам вашите думи на ръководещите. Тези пленени ние не ги считаме за отговорни, а ги одобряваме като посетители. Ще предам вашите думи за отношението на българския народ и управляващите към йеменските студенти в предишното. Може би ще открием линия за връзка сред нашите и вашите ръководещи " - отговори Мохамед ал Бухайти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР