Язовирът с атрактивното име и разположение - "Уши" остава общински

...
Язовирът с атрактивното име и разположение - "Уши" остава общински
Коментари Харесай

Община Трекляно не си дава Уши-те на държавата

Язовирът с атрактивното име и разположение - "Уши " остава общински и няма да бъде излъчен на страната, каквото ще създадат множеството общини в Кюстендилския район, оповестиха от управата в с.Трекляно. Язовирът няма стопанско приложение, само че става място за отдих и къмпингуване.

Язовирът с дълбочина до 15 метра и водна повърхност от към 15 декара не се употребява за напояване нито има някакво друго приложение. Общината обаче го поддържа в положително положение - измит е изпускателинят канал и оборудванията, следи се положението на стената, сподели кметът на Трекляно Радко Петрунов. Лятото на брега има къмнигуващи на палатка, вършат барбекюта, ще се появи и фургон.

Язовирът става туристическа атракция и желано място за въдичари. В с. Уши към този момент е открита и къща за посетители. Така граничното селце, чието население съгласно последното броене е едвам 13 души, оживява. Бизнесмен от Кюстендил построил наоколо и слънчев парк върху наета от някогашното Трудово-кооперативно земеделско стопанство земя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР