Язовир "Среченска бара" е почти пълен, научи агенция BulNews. В него

...
Язовир "Среченска бара" е почти пълен, научи агенция BulNews.
В него
Коментари Харесай

Язовир Среченска бара е почти пълен

Язовир "Среченска бара " е съвсем цялостен, научи организация BulNews.
В него в този момент има 14 461 000 куб. м. вода, а свободният му размер е към 1 000 000 куб. м. Така запасите в язовира, който обезпечава питейна вода за към 30 селища в областите Монтана и Враца, са задоволителни, само че проблемите на ВиК сдруженията тази година са други.
Над 1 млн. лева е сметката за ел. сила на ВиК-Монтана за месец януари. До края на седмицата сдружението би трябвало да показа подробна информация за разноските си за електричество. Едва тогава ще получи финансова помощ от страната, с цел да бъде изчистено задължението.
За два месеца сметката за ел. сила на ВиК-Монтана е близо 2 млн. лева Дружеството към този момент е получило заем и е разплатило декемврийската си сметка от 936 000 лева За януари задължението им е 1 066 000 лева
Извън проблемите с високите сметки за ток, ВиК-Монтана чака решение от КЕВР и по капиталовия си проект. Обсъждането е отсрочено от предходната година, по аргументи отвън водното сдружение, като в този момент се чака нова дата.
Монтана е една от 6-те области в страната, в които не всички общини членуват във ВиК асоциацията. Това е главната спънка региона да не може да употребява средства по европейски стратегии за поправки на мрежата. Заради повреди и течове се губят над 76% от питейната вода в района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР