Яйцата се считат за една от най-лесните за приготвяне храни.

...
Яйцата се считат за една от най-лесните за приготвяне храни.
Коментари Харесай

ТАЙНАТА на най-вкусния и пухкав омлет

Яйцата се смятат за една от най-лесните за подготвяне храни. Много от домакините настояват, че даже и деца могат да се оправят с приготвянето на ядене, в което главната съставна част са яйцата.
Когато обаче приказваме за омлет, нещата наподобяват по един радикално друг метод.
Тук съществуват не малко тънкости и специфики, които в случай че не спазвате, рискувате крайният резултат напълно да не се приближи до предварителните ви упования и показа за лек, бухнал и въздушен омлет.
Каква е тайната на най-вкусното яйчено създание?
Най-напред се погрижете за съда, в който ще изпечете омлета. Това наложително би трябвало да е тиган с незалепващо покритие. В противоположен случай ще се наложи да добавите не малко количество лой, която доста ще повлияе на крайния усет.
 Бърз омлет със сметана, както го вършат в заведенията за хранене Бърз омлет със сметана, както го вършат в заведенията за хранене
Обичате омлет, нали? Не познаваме човек, който да не обича! Всички знаят най-простата и изпитана рецепта. Днес обаче ви предлагаме една...
А и въпреки всичко да не забравяме, че омлетът се пече, а не се пържи!
Когато разбивате яйцата, би трябвало да се придържате към едно главно предписание. Те би трябвало деликатно да се разбъркват в купата, до момента в който жълтъкът и белтъкът не се трансфорат в едно цяло. Оптималният вид за омлет е с 3 яйца.

Никога не слагайте подправките авансово. Поръсете ги малко, преди да сервирате вкусотията в паница. Тогава избягвате те да прегорят и да допринесат за горчивината в храната.
Задължително обърнете омлета да се изпече и от двете страни, по този начин е доста по-вкусен. Можете да употребявате необятна дървена шпатула.
 Рецепта на деня: Омлет по селски Рецепта на деня: Омлет по селски
За този нетрадиционен омлет, ще са ви нужни освен яйца. А в случай че са ви останали няколко сварени картофа от предната вечер, е идеале...
Ако сте решили вашето ядене да бъде комбинирано с гъби, лук, чушка, сирене, кашкавал, шунка или друго, нарежете всяка от съставките авансово. Разбъркайте ги дружно с яйцата и печете по едно и също време.

Така самото ядене става доста по-въздушно и елементарно за превръщане.
Спазвайте прецизно всяка една от нашите насоки и доста скоро ще получите съвършения омлет, с който да зарадвате цялото си семейство.
Комбинирайте го със свежи зеленчуци и се насладете на неповторимия му усет!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР