Яйцата са популярен продукт, който се използва за приготвяне на

...
Яйцата са популярен продукт, който се използва за приготвяне на
Коментари Харесай

Митове за яйцата, на които не трябва да се вярва

Яйцата са известен артикул, който се употребява за подготвяне на разнообразни ястия. Но в това време съществуват изказвания, че не е целесъобразно те да се употребяват прекомерно постоянно, защото това би наредило на здравето, написа zdrave.to. 

Днес ще ви представим най-големите легенди, свързани в яйцата, в които доста хора имат вяра, а в действителност не би трябвало.

Ще остенете сюрпризирани, откакто прочетете тази публикация! 

Яйцата съдържат доста холестерол 

Най-често срещаният мит е, че яйцата съдържат огромно количество нездравословен холестерол. Всъщност съдържащият се в тези артикули холестерол не въздейства на равнището на холестерола в човешката кръв.

Яйчните жълтъци не разрешават да отслабнете

Това мнение е неправилно, защото яйцата в действителност са с ниско наличие на калории, а потреблението на жълтък няма да докара до увеличение на наднорменото тегло. Истината е, че жълтъкът съдържа протеини и витамин D, които способстват за загуба на тегло. Проучванията демонстрират, че яденето на цели яйца за закуска ще понижи апетита ви през целия ден.

Суровите яйца са здравословен артикул

Някои хора имат вяра, че в потребния артикул са непокътнати всички потребни свойства. Но в действителност потреблението на този артикул в недопечен тип е рисков развой, защото съществува опция за съществуване на салмонела.

Има единствено кафяви или бели яйца

На рафтовете на магазините можете да намерите единствено яйца с кафяви или бели цветове, само че в действителност в Америка те могат да имат наследник или зелен нюанс. Вътрешното наличие остава непроменено.

По-добре е да си купите яйце с кафява обвивка

Всъщност няма разлики сред яйцата, които имат кафява или бяла черупка. Съдържанието визира единствено храненето на пилето.

Тъмният жълтък е симптом за ниско качество

Това изказване е същински мит. Наличието на мрачен жълтък приказва единствено за неприятното хранене на пиле, в което липсват витамини и минерали.

Бременните дами би трябвало да заобикалят да ядат яйца

Всъщност е потребно за бременните дами да употребяват този артикул, само че единствено в добре готова форма. В недопечен тип е неразрешено да се употребява.

Не давайте продукта на деца до една година

 Някои родители не включват яйцата в диетата на дете под една година. Но доста лекари настояват, че е целесъобразно да започнете да давате този артикул на бебета от 7 месеца.

Можете да приготвите яйцето в топла вода

Тази процедура се назовава пастьоризация, която се състои в това, че яйцата се слагат в топла вода за известно време. Но в реалност, това не може да се направи, вследствие на това продуктът към момента остава недопечен.

Съхранението в ледник прави усета по-лош

Всъщност съхраняването на артикули в хладилници доста усилва експлоатационния живот и оказва помощ за премахването на бактериите.

Хранителната стойност не се трансформира според от метода на подготвяне

Ако вършиме бъркани яйца или приготвяте артикул, тогава се резервира истинската хранителна стойност. Ако употребявате фурната за готвене, тогава към 45% от витамините се губят.

Протеиновата маска е превъзходен метод за битка с бръчките 

Продуктът е в действителност потребен за нокти, коса или кожа, само че единствено за нормалната му приложимост. Протеиновите маски не оказват помощ да се отървете от бръчките.

Яйцата от пъдпъдъци са по-хранителни

Те съдържат доста протеини, само че те са прекомерно дребни по мярка, тъй че би трябвало да ядете много части, с цел да получите изгода.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР