Яйцата на очи се смятат за едно от най-елементарните ястия.

...
Яйцата на очи се смятат за едно от най-елементарните ястия.
Коментари Харесай

Как да приготвите ПЕРФЕКТНИТЕ яйца на очи за закуска или обяд

Яйцата на очи се считат за едно от най-елементарните ястия. Просто пуснете 2 яйца в тигана и след 3 минути имате подготвена закуска или обяд. В същото време приготвянето на яйца на очи има някои тънкости, които е добре да знаете, в случай че желаете да ги приготвите като експерт. Ето кои са те:
За да приготвите яйца на очи, имате потребност от:
яйца (очевидно), лой (масло или олио) и незалепващ тиган. И като приказваме за залепване: през първата минута или две от готвенето, яйцето може да наподобява като че ли е залепнало за тигана. Не се изкушавайте да го издърпате благодарение на шпатула, нито да се пробвате да го разлепяте по някакъв метод! Докато сте намазали тигана си с малко лой, яйцето ще се освободи, откакто е задоволително сготвено.
И по този начин, ето по какъв начин да приготвите няколко разнообразни разновидността на яйца на очи:
Класически яйца на очи
Загрейте незалепващия тиган за към минута на приблизително мощен огън, по-късно прибавете задоволително масло или олио, с цел да покриете изцяло дъното. Чукнете едно яйце в тигана и го оставете на мира да се запържи, до момента в който белтъка се стегне изцяло - към три до четири минути. Използвайте шпатула или придвижването на китката, с цел да обърнете яйцето и продължете да пържите още към две минути, до момента в който жълтъкът се сготви.
Лесни яйца на очи
Следвайте напътствията за класическо пържено яйце, само че откакто обърнете, гответе единствено 15-20 секунди, единствено с цел да сготвите леко жълтъка.
Яйца на очи с едвам приготвен жълтък
Започнете, като извършите класическо пържено яйце, само че вместо да го обърнете, поставете похлупак над тигана за към 30 секунди, тъй че парата да може деликатно да сготви горната част на яйцето.
Хрупкави яйца на очи
Загрейте тигана си на приблизително висока температура, по-късно прибавете задоволително масло или олио. Когато мазнината е гореща, счупете яйце в дребна чашка, след което деликатно плъзнете в тигана. С помощта на шпатула деликатно плъзнете яйцето към маслото на към минута, до момента в който дъното му стане необикновено кафяво и хрупкаво. Внимателно наклонете тигана встрани, по-късно с огромна лъжица преливайте гореща лой върху яйцето, до момента в който белтъците се стегнат и жълтъците се подготвят съгласно вашите желания.
Сметанови пържени яйца
Загрейте тигана си на мощен огън, по-късно изсипете задоволително количество сметана за готвене.  Добавете яйцето и го оставете да се готви единствено. Докато се готви, водата от сметаната ще се сгъсти и ще я трансформира в кремообразен сметанов сос. След като това стане, с лъжица сипете малко от соса в горната част на яйцето, с цел да му придадете кремообразен усет и пържете до момента в който стане златисто и хрупкаво.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР