Явор Божанков от БСП бе освободен от зам-председателското място в

...
Явор Божанков от БСП бе освободен от зам-председателското място в
Коментари Харесай

БСП отстрани Явор Божанков от правната комисия

Явор Божанков от Българска социалистическа партия бе освободен от зам-председателското място в Комисията по правни въпроси. Той бе „ изместен ” в Комисията по конституционни въпроси. Промените бяха препоръчани от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, като точката бе включена изключително в дневния ред на депутатите.

Пред публицисти Божанков отхвърли рокадата да се дължи на това, че е срещу връщането на хартиената бюлетина, както и че споделя друго по тематиката Украйна.

Въпреки че Комисията по правни въпроси е водещапо промените в изборното законодателство, пред публицисти Явор Божанков отхвърли замяната със съпартийката му Смиляна Нитова да е поради несъвпадащата му с Българска социалистическа партия позиция по отношение на връщането на хартиената бюлетина. Той посочи, че разбъркването в парламентарните комисии не е направено без негово познание. По думите му „ отсраняване ” или „ изкючване ” не са точни термини.

На въпрос дали Корнелия Нинова не е харесала негово изявление, в което е изразил разнообразни позиции по тематиките Украйна и хартиена бюлетина, Божанков разяснява:

По-късно Корнелия Нинова също отхвърли да има някакъв проблем. А, аргументите за рокадата били следните:

По думите ѝ Българска социалистическа партия е най-демократичната партия и всеки може да показва мнението си свободно.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР