В полунощна 1 юлиизтича крайният срокна фирмите и едноличните търговци,

...
В полунощна 1 юлиизтича крайният срокна фирмите и едноличните търговци,
Коментари Харесай

Остава по-малко от седмица на фирмите и едноличните търговци да обявяват доходите си

В полунощна 1 юлиизтича крайният срокна компаниите и едноличните търговци, в който е необходимода подадат годишните си заявления и даплатятдължимияданък.Близо318000дружестваифизически лица, които правят активност като Едноличен търговец,декларираха и внесоха налозите си.От тях почти35000са подаденитедо моментагодишни данъчнидекларацииот едноличните търговции земеделските стопани, избралитози ред на облагане.

В офис на Национална агенция за приходите Плевен, 85% от юридическите лица /близо 6600/ са подали декларациите си по член 92 от ЗКПО, пет дни преди крайният срок1 юли. От началото на годината, близо 23000 плевенчани саподали годишната си декларация по член 50 от ЗДДФЛ за финансовата 2023г., като в това число са едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане.

До30юнисамоосигуряващите се лица, които правят активност като търговци по смисъла на Търговския закон,едноличните търговци и земеделските стопани, избралитози ред на облагане, би трябвало да заявяват и внесат окончателнитеосигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подавати декларацияОбразец№6с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.Тъй като последният ден на юни е внеделя, срокътзатезилица даподадатданъчни и осигурителни заявления и платятзадължениятасисе удължава до1 юли.

От Национална агенция за приходите припомнят, че1 юлиепоследният дениза обявление и заплащане на корпоративен налог /чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, налога върху разноските, налога върху приходите на бюджетните предприятия, както и на налога върху активността от опериране на кораби.До този моментблизо283000фирмиса оповестили приходите си пред Национална агенция за приходите предиизтичането накрайния период.

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн, чрезПортала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджетаклиентите могат да да получатот уеб страницата на Национална агенция за приходите –www.nra.bgили на телефони:0700 18700;+359 2 9859 6801на цена, според цената на телефоннияоператор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР