Явно САЩ и Великобритания считат, че правосъдната система у нас

...
Явно САЩ и Великобритания считат, че правосъдната система у нас
Коментари Харесай

Зарков: Санкциите Магнитски са заради недоверие към правосъдието у нас

Явно Съединени американски щати и Англия смятат, че правосъдната система у нас не е задоволително сигурна и не могат да разчитат на своите сътрудници в България, които да си свършат работата. Затова употребяват тези световни закони, които пазят техните ползи.

Това съобщи служебният министър на правораздаването Крум Зарков пред бТВ във връзка с

Ако на върха на властта, която и да е тя, има хора които са отвън разпоредбите, то доближаваме до поговорката, че " законът е врата в полето ". Рибата се вмирисва откъм главата, счита Зарков.

По думите му не може да има човек, който да е над закона и в това време да има правова система. Правосъдният министър разяснява и още веднъж изясни същността на неприетия от последното Народно заседание

Проблемът идва от там, че в нашата конструкция на прокуратурата, най-отгоре стои основният прокурор и в случай че против него има сигнали за нарушавания, не е допустимо негов зависещ да го проверява, уточни Зарков. Затова в законопроекта предлагаме висш арбитър да прави следствието.

Това ще бъде един човек на инцидентен принцип, който авансово е дал единодушието си и ще работи по следствието, а откакто се внесе обвиняване ще бъде избиран и още един, с цел да има още една линия на надзор, посочи Зарков.

Целта е да се сложи под надзор институция, в която Гешев е отпред за един мандат. Не може да се поставя личността му отвън подтекста, а точно, че имаме кардинален проблем с основната прокуратура и основния прокурор, както и да се споделя той.
 Пламен Бобоков обвърза Пеевски, Борисов и Гешев в един организъм
Пламен Бобоков обвърза Пеевски, Борисов и Гешев в един организъм

Бизнесменът очаквал в листата " Магнитски " да види и името на Бойко Борисов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР