Явно от Европейският съюз са преценили, че технологиите и киберсигурността

...
Явно от Европейският съюз са преценили, че технологиите и киберсигурността
Коментари Харесай

Адв. Елена Гунчева: Държава, затворила 1084 училища, поема ресор ”Образование и култура” в ЕС

Явно от Европейският съюз са решили, че технологиите и киберсигурността са прекомерно огромна лъжица за предлаганите от Борисов хора за еврокомисари. Даже и за земеделието не ни огря, макар, че Борисов нещо не го харесва, защото там парите били разпределени. Затова и получаваме най-незначителният сектор. И даже това го одобрявам като насмешка.
Защо ли? Защото за 17 години сме закрили 1084 учебни заведения. След Освобождението на година се основават стотици нови учебни заведения. От тридесет години единствено закриваме учебни заведения.

Почти към този момент няма малко село с учебно заведение. От една грамотна нация се превърнахме в навалица от неграмотници. Учителската специалност се трансформира в непрестижна. Вместо да учат децата, ги накарахме да се трансфорат в хардбюрократи.

Държавата тотално се провали с желанието си за връщане на децата от малцинствените групи в учебните заведения. Усвояват се едни пари, а резултат – никакъв.

Армията на необразованите се усилва с всеки минал ден, надлежно пазарът на труда е стеснен – има хора без работа, само че без обучение и подготовка те не могат да бъдат назначени.

Дадоха просветителният сектор на страна, чийто министър председател е прочел една книга в живота си, а вместо с книги, библиотеката му е цялостна със фотоси с Него. И това в случай че не е перфидна насмешка с нас....

А Марийка от Хаджидимово някак си не си кореспондира с този сектор. Дори единствено поради взор, когато полемиката стане по-сложна от автомагистрали и суперкомпютри.

Елена Гунчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР