Ясно заявихме на най-високите управленски равнища в САЩ, че ще

...
Ясно заявихме на най-високите управленски равнища в САЩ, че ще
Коментари Харесай

Брюксел предупреди, че ще вземе ответни мерки, ако САЩ наложат пречки за европейския износ

Ясно декларирахме на най-високите управнически нива в Съединени американски щати, че ще бъдем надълбоко разтревожени от предприемането на ограничения, които биха се отразили на европейската индустрия. Това съобщи на конференция представител на Европейската комисия в отговор на въпрос, обвързван с желанията на Вашингтон да вкара нови налози за внасяните от Европа стомана и алуминий, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Европейски Съюз има вяра, че търговията може и следва да бъде взаимноизгодна. Според нас търговията би трябвало да бъде открита и почтена, учредена на правила, добави представителят. Бихме подхванали нужните ограничения, с цел да защитим европейската индустрия, подготвени сме да действаме бързо и съгласно събитията, в случай че европейският експорт бъде заплашен от ограничаващи ограничения от Съединени американски щати ", уточни той.

Не сме в комерсиална война, добави представителят. По неговите думи визията на Европейски Съюз е, че в търговията не би трябвало едни да печелят, а други да губят.

В края на януари американският президент Доналд Тръмп заплаши да се изправи против Европейски Съюз поради " доста нечестната " комерсиална политика по отношение на Съединени американски щати. Тръмп изиска по-строго използване на комерсиалните правила и по-рано вкара нов пакет от мита върху вносните слънчеви панели в размер от до 30%.

" Имах доста проблеми с Европейски Съюз и те могат да прераснат в нещо доста огромно от тази позиция, от комерсиална позиция ", сподели Тръмп. " Ние не можем да внасяме нашия артикул. Много, доста е мъчно. И все пак те изпращат техния артикул на нас – без налози, при доста ниски налози. Това е доста непочтено ", добави президентът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР