Ясно е защо Софийски градски съд отмени всички решения на

...
Ясно е защо Софийски градски съд отмени всички решения на
Коментари Харесай

Ето защо съдът отмени решенията на Конгреса, от Лудогорец също замесени

Ясно е за какво Софийски градски съд анулира всички решения на Конгреса от октомври предходната година.

Основният мотив е обвързван с установяването на 90 нередовни делегати на клубове, които действително са нямали право на глас по време на общото заседание на футболната централа, оповестява dsport.
 Съдът анулира всички решения от изключителния конгрес на БФС
Съдът анулира всички решения от изключителния конгрес на БФС

Ето детайлности

Според член 38 точка 2 от устава на БФС всеки един от излъчените делегати би трябвало да е член или да взе участие в директорски органи на клуба, който съставляват. Именно с този мотив от страна на футболната централа, не бе позволен Георги Градев като представител на Балкан Варвара.



Това докара и до последвалото правосъдно дело, което блокира решенията на Конгреса.

Оказва се обаче, че БФС не си е приключил работата и неспазвайки личния си правилник е позволил в залата 17% от клубовете, участници в общото заседание, да бъдат представлявани от действително нередовни делегати, съгласно съда.

Интересното е, че измежду 90-те клуба, които не са били представлявани от постоянни делегати, са два от водещите отбора в елита. Това са Лудогорец и Локомотив Пловдив. Още два са професионалните клубове, които също не са имали законен пратеник по време на конгреса - Септември Симитли и Литекс Ловеч. Останалите клубове са аматьорски.



Делегат на Лудогорец е бил Георги Караманджуков, който обаче не участва в Търговския указател като част от органа за ръководство. Караманджуков е състезателен шеф в Лудогорец.

По-интересен е случая с Локомотив Пловдив, който бе представляван от притежателя си Христо Крушарски. По това време обаче той писмено не е бил част от ръководството на клуба. В Управителния съвет е участвал племенника му, който носи същото име и фамилия като него.

Другите два професионални, към тогавашния миг, клубове Септември Симитли и Литекс са представлявани на конгреса надлежно от кмета на Симитли Апостол Апостолов, който е показан пред Конгреса като член на ФК и Величко Дихонов, който е разгласен също като член на ФК и изпълнителен шеф. Съдът обаче е открил, че това не е правилно.



Част от клубовете, за които е открито, че делегатите на дават отговор на устава на БФС

В последна сметка съдът открива, че фактически Георги Градев не е бил нито член на ФК Балкан Варвара, нито участник в Управителния съвет на клуба, само че поради същото нещо не е трябвало делегатите на 90-те клуба да получават право на глас на Конгреса.



Очаква се БФС да апелира решението на Софийски градски съд пред Софийски апелативен съд, за което футболната централа има две седмици период.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР