Ясни са резултатите на близо 117 000 ученици от матурите

...
Ясни са резултатите на близо 117 000 ученици от матурите
Коментари Харесай

Йоана Младенова – пълна отличничка на матурите след седми клас

Ясни са резултатите на близо 117 000 възпитаници от матурите след седми и след десети клас. Средният резултат по български език и литература е 55 точки при седмокласниците.

Учениците са изпитали компликация да разтълкуват внушенията на стихове в " Опълченците на Шипка ". Средната им оценка по математика е 35 от 100 точки.

По райони - най-добре по български език са от София-град, Смолян и Варна, а най-ниски са резултатите в Сливен, Ямбол и Кърджали.

Двама седмокласници имат по 100 точки и на двата изпита

Средно десетокласниците са постигнали 49 точки по български език и 34 по математика. Двама седмокласници имат по 100 точки и на двата изпита.

Състезател по математика и с триумфи на разнообразни олимпиади - до този миг Йоана Младенова е била отличничка. Казва, че терзание е имало, само че изпитите ѝ се сторили даже лесни.

„ Прочетох статистиката и съм ненапълно горда. Аз от начало чаках да имам 100, само че не можех да съм сигурна “, описа тя.

Резултатите си научава в час.

Над 117 000 възпитаници тестват своите познания

„ От класа няколко индивида споделиха - излезли са резултатите. Всички започнаха да викат, бях доста щастлива. Учителката ми беше доста щастлива, признателна съм и за напъните, които постави, с цел да ни приготви “, прибавя Йоана Младенова.

„ Чувах по какъв начин вика от наслада. Голяма еуфория. Нейните съученици също доста високи резултати са постигнали. От тези два изпита, за които тя няма право да се яви наново, зависят идващите пет години - това напряга “, споделя майка ѝ Таня Младенова.

От септември Йоана ще учи в Софийската математическа гимназия.

От МОН декларират, че няма по какъв начин оценките да бъдат изменени

„ Мъчно ми е,че ще се разделя с класа, с учителите, с учебното заведение. Но съм разчувствана за новото учебно заведение “, споделя тя.

За втора поредна година междинният резултат на изпита по математика след 7. клас е 35 точки. Според министъра на образованието това е притеснително.  Затова се обмисля външните оценения да са седмица по-късно, за повече подготовка.

" Може би би трябвало да се направи нещо в самите образователни стратегии, в характера на дилемите, тъй че да бъдат по-близки до практиката и по-ориентирани към погледа и поколенческите характерности на новите възпитаници ", съобщи проф. Галин Цоков.

И още - работите на седмокласниците да се ревизират предпочитано и резултатите да се разгласяват по-бързо.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР