Ясни са имената на кметовете на петте общини в Бургаска

...
Ясни са имената на кметовете на петте общини в Бургаска
Коментари Харесай

Драматични балотажи в Бургаска област

Ясни са имената на кметовете на петте общини в Бургаска област, които се явиха на балотаж. Разликите в гласовете на някои от тях са много дребни, а на други места хората избраха още веднъж личностите които са управлявали до момента.
Напрегната е била обстановката при броенето на гласовете в Средец, където разликата сред двамата кандидати за кметсккия стол е едвам 36 гласа. Досегашният градоначалник Иван Жабов от ГЕРБ се изправи против Живко Гърков повдигнат от Съюз на демократичните сили и го победи въпреки и с малко. Резултатът на Иван Жабов е 49.57%, а на Живко Гърков 49.05%. Данните са от 100 % обработени СИК протоколи в OИК.
Подобна е обстановката в Карнобат. И там печели досегашният кмет, със резултат от 50.74%. Георги Димитров е самостоятелен претендент и ще ръководи града за четвърти път. Вторият кандидат беше Тодор Байчев повдигнат от Българска социалистическа партия. Той получи 47.16% от доверието на съгражданите си.
Победа извоюва и досегашният кмет на Приморско. Димитър Германов от ГЕРБ получи безапелационните 62.20%. Негов конкурент на балотажа беше Стоян Василев от МИР, който все 36.63% от гласувалите.
В Созопол изборите завоюва безапелационно претендентът на Българска социалистическа партия Тихомир Янакиев със 65.48%. Неговият конкурент от ГЕРБ Красимира Германова е с избор от 33.09%.
Жителите на Сунгурларе дадоха своето доверие на досегашния кмет Георги Кенов от ГЕРБ. Той завоюва нов мандат с поддръжката на 54.45% от гласоподавателите. Хатидже Георгиева от Движение за права и свободи е с 44.41%.
Подадените в деня на балотажа тъжби бяха тествани и оповестени за неоснователни от съответните ОИК в обитаемоте места в които са импортирани. Повечето от тях бяха за пропаганда в изборния ден, а един от сигналите е за снимана бюлетина. Като цяло, цяло балотажът в Община Бургас мина умерено и без произшествия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР