Ясни ли са правилата, при които ще започне четвъртата фаза

...
Ясни ли са правилата, при които ще започне четвъртата фаза
Коментари Харесай

Д-р Георги Миндов не каза ясни ли са вече правилата за ваксинацията в четвърта фаза

Ясни ли са разпоредбите, при които ще стартира четвъртата фаза на имунизацията у нас, в която ще се включат и персоналните лекари. Знаят ли джипитата по какъв начин ще действат и има ли инструкции? Тези въпроси останаха без отговор в ефира на bTV, макар че в студиото гостува доктор Георги Миндов, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София.
Стана ясно, че 90% от пациентите към момента се двоумят дали да се имунизират. Към днешна дата сред 5-10% се движи броят на искащите да се ваксинират.

" В четвъртия стадий, в който се включваме и ние, ще би трябвало да слагаме ваксина и на хора над 65 година В тази възрастова група доста малко препарати са поставяни. Това е рисковата група над 65 и със съпътстващи болести. Тук е огромният риск, който би трябвало да поемем. Това тормози и сътрудниците ", уточни доктор Миндов.

Не е ясно получили ли са общопрактикуващите лекари отговори на някои въпроси, които бяха сложени предходната седмица в ефира на Българската национална телевизия. Припомняме, че общопрактикуващият доктор Виктория Чобанова уточни, че на процедура няма съответни инструкции от нашето министерство, а самите листовки не са задоволителни.

" Трябва да придобием имунитет, с цел да спре разпространяването на вируса. И двата метода крият опасности. Какво крие преболедуването, всички знаем - смъртен излаз, тежки затруднения. Не знам дали работата на ТЕЛК комисиите в идващите години няма да е с такива трайно повредени от ковид хора. Всеки би трябвало да си даде сметка за това нещо и да мисли за своя живот ", уточни Миндов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР