Ясни и прозрачни процедури по отдаване под наем на плажовете

...
Ясни и прозрачни процедури по отдаване под наем на плажовете
Коментари Харесай

Отнети са лицензите на над 200 туроператора

Ясни и транспарантни процедури по отдаване чартърен на плажовете са измежду целите в работата на служебния министър на туризма Илин Димитров. Той заяви пред публицисти, че се планува да има видеонаблюдение и наличие на представители на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), Министерство на вътрешните работи, ДАНС. 

Друго направление, върху което ще се концентрира министерството, е ограничаване на незаконните екскурзии. Това ще стане посредством засилени екипни инспекции с специалисти от КЗП, Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите. Те ще се вършат по границите, ще се реагира и на сигнали, които могат да се подават до министерството и КЗП.

Министърът заяви, че са дерегистрирани 211 туроператори заради непредставяне на наложителната застраховка " Отговорност на туроператора ". Димитров съобщи желание в края на мандата да бъдат готови оферти за законови промени по отношение на казуса с незаконните екскурзии.

По отношение на отрицателната наклонност с намаляващите немски туристи от началото на коронавирус рецесията, които към този момент са три пъти по-малко, има вид за финансиране на засилена реклама на пазарa в Германия посредством туроператорите. Ще заложим в публичните поръчки малко по-голяма сума и компаниите, които ще ги завоюват, ще са задължени да популяризират и през туроператорите, сподели Димитров.

По тематиката за гаранционния фонд в туризма заместник-министър Ирена Георгиева заяви, че доникъде на месеца се чака да има приключен отчет, квалифициран от Дружеството на актюерите в България. Предстои той да бъде разискван с туроператорските асоциации. Ще има и диалози с ББР дали финансовата институция може да финансира първичните вноски във фонда, като продължение на диалозите на министерството, водени при започване на предходната година.

Министерството ще работи и за откриване на туристически представителства в Румъния и Англия, а за Турция е в развой процедурата по назначение на туристическо аташе. В отговор на въпрос министърът сподели, че по предварителни данни януари се обрисува да е по-добър от януари предходната година, който бе рекорден за зимния сезон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР