Ясмина Реза е един от най-популярните и харесвани съвременни автори

...
Ясмина Реза е един от най-популярните и харесвани съвременни автори
Коментари Харесай

От може ли да се яде, след като сме си измили зъбите, до плоски ли са галактическите сияния - историята на две семейства и техните разправии

Ясмина Реза е един от най-популярните и харесвани модерни създатели на постановки. А театрите както по света, по този начин и у нас не престават да слагат нейни произведения на сцена точно поради гения ѝ да приказва за най-вълнуващите човешки проблеми с превъзходно възприятие за комизъм и проницателна подигравка.
 “Блажени са блажените ” от Ясмина Реза с премиера в Театър 199 “Валентин Стойчев ”
“Блажени са блажените ” или когато нищо не е съвършено, както наподобява

За щастието и нещастието, в които се преплитат комичното, неуместното и трогателното

Най-новото нейно зрелище, което да гледаме на софийска сцена, е " Три версии на живота ". В него историята на две фамилии и техните разправии дава обещание да ни разсмее до сълзи. А разногласията им обгръщат въпроси от може ли да се яде, откакто сме си измили зъбите, до плоски ли са галактическите сияния.

В този ред на мисли, тази режисура е за всеки, на който му е омръзнало от огромните тематики, само че и от дребнотемието. Както и за всеки, който е омръзнал самичък на себе си. " Три версии на живота " предлага да излезем от състояние, като поразсъждаваме през смях за индивида и вселената.

С режисурата на представлението се захваща един също толкоз настоящ български режисьор, а точно - Стоян Радев. Преводът на текста е на Снежина Русинова-Здравкова, а сценографията - на Илияна Кънчева. В основните функции на сцената пък ще забележим актьорите Александра Димитрова, Йордан Ръсин, Камелия Хатиб и Адриан Филипов.
 “От какво се опасява Вирджиния Улф ” на Тея Сугарева с Александра Димитрова с премиера в I AM Studio
Другото лице на Вирджиния Улф

“От какво се опасява Вирджиния Улф ” на сцената на I AM Studio

Премиерата на " Три версии на живота " е на 28 февруари от 19:30 ч. в I AM Studio (ул. Георги С. Раковски 149). Следващите дати са 20 и 25 март, а цялата информация за представлението е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР