Ярка светлина над Киев освети около 22 часа местно време

...
Ярка светлина над Киев освети около 22 часа местно време
Коментари Харесай

Мистериозна светлина освети небето над Киев, НАСА отрича да има общо

Ярка светлина над Киев освети към 22 часа локално време небето над украинската столица. В града беше оповестена въздушна паника, сирените бяха включени.

Мнозина консуматори на обществените мрежи разясниха, че евентуално противовъздушната защита е свалила съветска ракета . Военните обясниха, че са разкрили цел над Киев и са били подготвени да я смъкват, в случай че се наложи, пише .

Украинските медии оповестиха, че ръководителят на градската военна администрация на Киев Сергей Попко свърза светкавицата в небето над столицата с рухването на галактически сателит на НАСА на Земята . Има догадки, че може би става въпрос за астероид.

Съобщенията за рухването на американски сателит в региона на Киев са ненадеждни, защото апаратът към момента е в орбита , съобщава НАСА за РИА Новости. „ Проследяваме спътник на НАСА, наименуван RHESSI, който сега остава в орбита “, споделя представител на НАСА.

Той също по този начин добави, че НАСА работи с Министерството на защитата на САЩ по този въпрос и устройството ще навлезе в земната атмосфера към 20:50 часа на 19 април (03:50 московско време на 20 април), с допустимо отклоняване от единица час почти.

„ Рискът от увреждане на някого на Земята е невисок “, прибавят от НАСА.

В сряда вечерта няколко украински издания, базирайки се на очевидци, оповестиха за мълния и детонации в небето над Киев и района.

Ръководителят на кабинета на Володимир Зеленски Андрий Ермак написа в обществените мрежи, че това събитие е резултат от работата на украинската противовъздушна защита, само че скоро по-късно изтри известието.

Nasa says flash over Kyiv was not its satellite
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР