Японското правителство следи отблизо военната дейност на Русия в граничещите

...
Японското правителство следи отблизо военната дейност на Русия в граничещите
Коментари Харесай

Напрежение между Япония и Русия заради руски военни учения

Японското държавно управление следи от близко военната активност на Русия в граничещите с Япония райони, в това число Японско море, съобщи Кацунобу Като, общоприет секретар на кабинета на министрите на Япония на постоянна конференция, оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.

" Ние следим от близко дейностите на съветските военни наоколо до страната ни ", сподели той. Като сподели още, че съгласно информацията, получена от японската страна, " Русия възнамерява да организира ракетни стрелби във водите на Японско море в интервала 7-9 юли ", което съгласно японската страна може също " да засегне изключителната икономическа зона на Япония в този район. " В тази връзка, съгласно генералния секретар на кабинета на министрите на Япония, " съветската страна по-рано беше показана по дипломатически път, в която Япония прикани Руската федерация да вземе поради японските ползи по време на стрелбата и изцяло„ да подсигурява сигурността на Японско мореплаване в своята ИИЗ. "
 Япония и Съединени американски щати организират огромни военни учения с 3000 участници Япония и Съединени американски щати организират огромни военни учения с 3000 участници
Японските сухопътни сили за самозащита и американските военни ще проведат огромно военно обучение " Ориенталски щит " (Orient Shield) с уч...

Засягайки въпроса за териториалния проблем сред двете страни, Кацунобу Като за следващ път акцентира, че Япония ще продължи деен разговор с Русия, ориентиран към решение на териториалния проблем и подписване на кротичък контракт.

Москва и Токио организират съвещания в продължение на доста десетилетия за правене на кротичък контракт след Втората международна война. Основната спънка за това остава несъгласието по отношение на правата върху южната част на Курилите. След края на войната целият архипелаг е включен в Съветския съюз, само че Япония оспорва собствеността на Итуруп, Кунашир, Шикотан и група прилежащи дребни необитаеми острови. В същото време съветското външно министерство неведнъж акцентира, че съветският суверенитет над тези територии, който има съответната интернационална правна рамка, не предстои на подозрение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР