Японското министерство на финансите обяви, че обемите на износа на

...
Японското министерство на финансите обяви, че обемите на износа на
Коментари Харесай

Пандемията срина износа на Япония

Японското министерство на финансите разгласи, че размерите на износа на Япония са спаднали през април с 21,9 % спрямо аналогичния интервал на предходната година заради пандемията от новия ковид. В оповестения през днешния ден доклад на уеб страницата на ведомството се отбелязва, че това е най-големият спад от 2009 година, когато японската стопанска система беше под въздействието на международната финансова рецесия, предадоха организациите.

Обемът на експорта възлиза на 5,2 трилиона йени (над 48 милиарда долара). Този индикатор продължава да се намалява през последните 17 месеца.

Успоредно с това за същия месец вносът на Япония спада със 7,2 на 100 спрямо данните за същия месец на предходната година, до отметката 6,1 трлн. йени (почти 57 милиарда долара). Спадът на този индикатор се резервира през последните 12 месеца.

Япония анулира изключителното състояние в множеството префектури

На 18 май японското държавно управление разгласи прогноза, съгласно която брутният вътрешен артикул на Япония при сегашната икономическа динамичност може да се редуцира с 3,4 % до края на 2020 година

За първото тримесечие спадът на Брутният вътрешен продукт на Япония е 0,9 % спрямо четвъртото тримесечие на 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР