Японският производител Toyota ще спре производство във Великобритания, ако страната

...
Японският производител Toyota ще спре производство във Великобритания, ако страната
Коментари Харесай

Toyota напуска Великобритания при Brexit без сделка

Японският производител Toyota ще спре произвеждане във Англия, в случай че страната напусне Европейски Съюз без склучване на договорка (т.н.- "твърд Брекзит "), оповестява организация Bloomberg.
Намеренията на марката бяха оповестени пред публицисти от шефа на европейското поделение на компанията Йохан ван Зил. Той въпреки всичко изрази вяра, че на Toyota няма да наложи за закрие бизнеса си във Англия.
През 2017 година японският тръст вложи 316 млн. $ в основаване на индустриални мощности за новата версия на модела Corolla. В момента Toyota сглобява на Острова към 180 000 автомобила на година, като също така има и личен цех за мотори.По-рано различен японския производител - Honda, разгласи, че закрива своя цех в Суиндън през 2021 година На собствен ред Nissan се отхвърли от производството на модела X-Trail във фабриката си в Съндърланд, като това се дъжи на новите правила за дизеловите мотори и спада на продажбите във Веикобритания.Като цяло, точно Англия дълго време беше центъра на производството на японските коли в Европа. В момента Honda, Nissan и Toyota имат три от шесте най-големи автомобилни завода в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР