Японският производител на уиски - свтовноизвестната Yamazaki (Ямадзаки) отбеляза своята

...
Японският производител на уиски - свтовноизвестната Yamazaki (Ямадзаки) отбеляза своята
Коментари Харесай

Бум в търсенето и ръст на цените: Най-известното японско уиски стана на един век

Японският производител на уиски - свтовноизвестната Yamazaki ( " Ямадзаки " ) означи своята 100-годишнина тази година на фона на растящи цени и все по-голямо търсене, заяви. Най-старата дестилерия в Япония се намира в подножието на планина отвън Киото и е издигната от Шинджиро Тории.

До огромна степен задграничното търсене, дружно с дефицита на най-търсените бутилки от десетилетия, подвигнаха цените на японското уиски в небесата.

Бутилка от рядкото Yamazaki 55, с публична цена на дребно от три милиона йени (20 700 долара), беше продадена за колосалните 600 000 $ на търг на Сотбис в Ню Йорк предходната година. Това към момента е надалеч от рекордните 795 000 $, сложени на търг в Хонконг през 2020 година

А на най-луксозната улица в Токио - " Гинза ", по-обикновен Yamazaki 18 с цена на производителя от 32 000 йени ($220) се продава за 120 000 йени ($850).
 Снимка 627362
Източник:

Групата " Сънтори " разгласи проектите си тази година да влага 10 милиарда йени в своите дестилерии Yamazaki и Hakushu, само че търсенето към момента надалеч надвишава потенциала.

Компанията не разкри размера на производството си, само че старшият общоприет управител на дестилерията Такахиса Фуджи сподели, че той се е нараснал фрапантно през последните 20 години.

" Получихме доста поръчки за нашето уиски от клиенти по целия свят, тъй че се опитваме да отговорим на търсенето допустимо най-добре ", сподели Фуджи.
 Индийско уиски за пръв път навлиза на съветския пазар
Третата най-популярна марка уиски в света за пръв път навлиза на съветския пазар

Новата компания ще заеме пазарния дял на напуснали Русия западни производители на алкохол

Прекомерно високите цени са резултат от " липса на уиски във време, в което търсенето от чужбина се е нараснало експоненциално ".

Днешният триумф опровергава 20-годишния спад, откакто вътрешното ползване доближи своя връх през 1983 година

" Продажбите намаляваха всяка година ", спомня си Нобуюки Акияма, началник на отдела за маркетинг на уиски на Suntory, "...така че въздействието беше огромно ".

Ситуацията стартира да се обръща едвам при започване на 2000-те, когато Yoichi 10 и Yamazaki 12 на Nikka Whisky получиха влиятелни интернационалните награди в промишлеността.

И през 2003 година Hibiki 17 на Suntory играе основна роля в хитовия филм " Изгубени в превода ", с присъединяване на Бил Мъри, рекламиращ напитката с репликата: " За релаксиращи моменти, направете това. "

Вътрешните продажби също се възвърнаха, тъкмо когато интернационалното търсене стартира да нараства, частично с помощта на възраждането на highballs, микс от уиски и сода.

Телевизионна драма от 2015 година, основана на живота на създателя на Nikka Whisky, също спомогна за подновяването на интереса на японците към напитката.
 Забравена бъчва с уиски Macallan беше продадена за рекордните $1,3 милиона
Забравена бъчва с уиски Macallan беше продадена за рекордните $1,3 милиона

По време на търг в Съединени американски щати

Внезапният напредък обаче идва прекомерно бързо за фирмите, които би трябвало да възнамеряват производството с десетилетия напред.

" При Hibiki 30, да вземем за пример, би трябвало да планираме от в този момент какъв брой бутилки би трябвало да произведем в идващите 30 години ", сподели Акияма.

Засега наподобява евентуално продажбите да продължат да порастват, защото износът на уиски скочи до 56 милиарда йени (404,1 милиона долара) предходната година, което с 14 пъти повече по отношение на десетилетие по-рано.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР