Японският премиер Фумио Кишида заяви, че страната му ще облекчи

...
Японският премиер Фумио Кишида заяви, че страната му ще облекчи
Коментари Харесай

Япония облекчава изискванията за влизане в страната


Японският министър председател Фумио Кишида съобщи, че страната му ще облекчи условията за граничен надзор на COVID-19 през идващия месец, осведоми Ройтерс. Това е основна стъпка за поощряване на възобновяване на японския туристически бранш, който има предпочитание да се възползва от рухването на йената до 24-годишно дъно.

Япония поддържа едни от най-строгите гранични ограничения измежду огромните стопански системи от началото на пандемията, като дейно блокира влизането на гости в продължение на две години, до момента в който стартира последователното наново отваряне през юни.

Съобщението на Кишида, направено по време на тирада на Нюйоркската фондова борса, следва обещанието, което той направи през май, че Япония ще приведе граничния си надзор в по-голямо сходство с други страни от Г-7.

" Ние сме нация, която процъфтява посредством свободното придвижване на хора, артикули и капитали ", сподели Кишида. COVID-19, несъмнено, прекъсна всички тези преимущества, само че от 11 октомври Япония ще облекчи ограниченията за граничен надзор, с цел да бъде наедно със Съединени американски щати, както и ще възобнови безвизовото пътешестване и самостоятелното пътешестване, добави той.

Настояването на Япония посетителите да получат визи за влизане в страната и по-късно да се придържат към плануваните пакетни обиколки е съществена спънка. Преди пандемията Япония имаше съглашения за унищожаване на визите с близо 70 страни и райони, в това число Съединените щати, Европейския съюз и доста азиатски съседи.

Бизнес лобита и туристически компании приканиха Япония да облекчи по-бързо граничния си надзор, заявявайки, че не са в крайник с главните търговски сътрудници и биха могли да накарат нацията да изостане стопански.

От 11 октомври Япония ще възвърне самостоятелния туризъм и пътуванията без визи за хора от избрани страни, стига да са имунизирани. В същото време ще отстрани и дневния таван за идващите, който сега е избран на 50 000, и може да преразгледа наредбите за хотелите, позволявайки им да отхвърлят посетители, които не съблюдават ограниченията за надзор на инфекциите, като да вземем за пример носене на маска, по време на зараза, оповестяват локалните медии.

Япония публично пусна туристи през юни за първи път от две години, само че единствено към 8000 дойдоха до юли, спрямо повече от 80 000 гости дневно преди пандемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР