Японският петролен гигант Eneos Holdings“ потвърди днес, че внезапната оставка

...
Японският петролен гигант Eneos Holdings“ потвърди днес, че внезапната оставка
Коментари Харесай

Шеф на японски нефтен гигант подаде оставка заради сексуално посегателство

Японският петролен колос „ Eneos Holdings “ удостовери през днешния ден, че неочакваната оставка на неговия ръководител и основен изпълнителен шеф през август е обвързвана с присъединяване му в дело за полово принуждение, разкрито от локален таблоид.

В изказване „ Eneos “ съобщи, че намира държанието на някогашния началник Цутому Сугимори за " извънредно почтено за жалост " и противоречащо на полезностите във връзка с правата на индивида, които компанията е трансформирала в " безспорни цели ".

Eneos, която на 12 август разгласи оставката на Сугимори по " персонални аргументи ", не даде детайлности по случая, само че в изказването си се базира на известия в медиите.

Според таблоида „ Shukan Shincho “, през юли Сугимори е нападнал хостеса в бар в префектура Окинава, в това число като я е целунал принудително. Твърди се също, че дамата е била ранена при опитите си да го отблъсне.

В своето изказване „ Eneos “ твърди, че е избягвала да приказва обществено за случая, с цел да отбрани персоналния живот на жертвата.

Движението #MeToo, в което през последните години се включиха доста жертви на полово принуждение по целия свят, оказа по-малко въздействие в Япония, в сравнение с в други страни, макар че способства за смяната на някои усещания.

Наскоро да вземем за пример някогашен член на японската войска разгласи обществено своята борба за признание на полово принуждение, което съгласно нея е претърпяла от сътрудници мъже. Това разобличаване накара Министерството на защитата да възобнови следствието на този случай, както и на няколко други, разкрити след него.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР