Японският министър на вътрешните работи Санае Такаичи и около сто

...
Японският министър на вътрешните работи Санае Такаичи и около сто
Коментари Харесай

Японски министър и депутати посетиха спорния храм Ясукуни

Японският министър на вътрешните работи Санае Такаичи и към 100 депутати посетиха през днешния ден противоречивия храм Ясукуни в Токио и се помолиха в него, съобщи ДПА.

Храмът, в който се уважава паметта на 2,46 милиона японци, починали през водени от Япония войни, е източник на напрежение със прилежащи страни като Китай и Южна Корея. Причината е, че измежду почитаните са японски военнопрестъпници от Втората международна война.

Такаичи стана вторият министър (след този за Окинава и Северните територии Сеичи Ето) от държавното управление на японския министър председател Шиндзо Абе, който посети Ясукуни по време на почналия през вчерашния ден четиридневен есенен фестивал в храма, предава Българска телеграфна агенция.

" Помолих се в храма като японски жител. Във всяка страна е естествено да изразиш почитание към хората, дали живота си в името на националната политика ", сподели Такаичи пред публицисти.

Японският министър председател изпрати през вчерашния ден в храма обреден подарък - клон от свещено дърво.

Шиндзо Абе не е ходил в храма от декември 2013 година, когато визитата му провокира интернационална реакция, отбелязва ДПА.

Посещенията на японски политически водачи в Ясукуни провокират недоволството на прилежащи страни, изключително на Китай и Южна Корея, които възприемат храма като възхвала на японската военновременна експанзия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР