Японският Институт за индустриална наука и технологии (AIST) представи нов

...
Японският Институт за индустриална наука и технологии (AIST) представи нов
Коментари Харесай

Японци направиха робот-строител

Японският Институт за индустриална просвета и технологии (AIST) показа нов хуманоиден робот, който може да извършва строителна активност. За в този момент неговите качества са базови, само че демонстрират капацитет за бъдещето, отбелязва Engadget.

Пентагонът влага 2 милиарда във боен изкуствен интелект

Бот с изкуствен интелект оказва помощ против меланхолия

Роботът се споделя HRP-5P. Той е умислен като опция на класическия строителен служащ, когато би трябвало да се работи на рискови места или има дефицит на фрагменти. Роботът е първообраз, като може да разпознава обекти, да се ориентира в заобикалящата го среда и да възнамерява дейностите си.

Робот служител на реда се самоуби във Вашингтон

Disney създава роботи-супергерои

В показното видео роботът конфигурира повърхност самичък, като прави целия развой самичък, в това число да избере вярното място за слагането ѝ. Предвидено е роботът да може да се самокоригира, в случай че изпусне плоскостта или не уцели винта от първия път. Той може да работи и при затруднена конюнктура, когато няма явен взор над детайлите.

За в този момент HRP-5P не е от най-бързите. Той работи постепенно и методично, само че се оправя добре като за първообраз. В известна степен това е преднамерено, тъй като неговите създатели желаят да бъде деликатен с дейностите си.



Потенциалът пред HRP-5P е значителен. AIST счита, че сходни роботи могат да се употребяват освен в строителството, само че и за други действия. Например сглобяване на самолети и кораби. Институтът към този момент търси партньорства с компании, които желаят да оказват помощ в развиването на робота точно в такава посока.

Роботите ще обрекат хората на злощастие

Новите специалности откакто роботите вземат сегашните

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР