Японският император Нарухито и семейството му помахаха днес от балкона

...
Японският император Нарухито и семейството му помахаха днес от балкона
Коментари Харесай

Японският император се показа за пръв път от две години

Японският император Нарухито и фамилията му помахаха през днешния ден от балкона на Императорския замък на множеството, събрало се по случай Нова година, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Това е първото обществено новогодишно приветствие от две години насам, откакто новогодишните празненства бяха анулирани по време на пандемията от коронавирус. През последните две години японският император отправяше видеопослания по случай Нова година.
 
Нарухито, съпроводен от брачната половинка си, императрица Масако, и от щерка им, принцеса Аико, насочи молебствия за щастието на хората и за международен мир.

 

Това е първото обществено приветствие за Нова година от принцеса Аико, която навърши 21 години през декември. В Япония се навършва пълноправие на 20-годишна възраст, което е и изискване за допускане до някои събития, на които участва императорското семейство, отбелязва АП.

 

До Нарухито през днешния ден бяха и някогашният император Акихито, който абдикира в интерес на сина си през 2019 година, и брачната половинка му, императрица Мичико.

Нарухито означи, че последните няколко години са били изпълнени с компликации, породени от пандемията.

 

" Това несъмнено са били сложни времена за доста от вас ", сподели той на събралите се пред двореца хора, доста от които размахваха японски знаменца.

 

Само хора, които са кандидатствали и са били авансово утвърдени, бяха позволени на територията на Императорския замък, защото поради коронавирус в Япония остават в действие ограничавания за събирането на огромни множества.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР