Японските здравни експерти предупредиха - провеждането на летните Олимпийските игри

...
Японските здравни експерти предупредиха - провеждането на летните Олимпийските игри
Коментари Харесай

Ще има ли Олимпиада без публика в Токио

Японските здравни специалисти предизвестиха - провеждането на летните Олимпийските игри в Япония със фенове ще усили риска от заразяване с Covid-19 и празните трибуни са по-сигурен вид. По-рано Организационният комитет изрази предпочитание на стадионите да има по 10 000 фенове. Вече е решено игрите да преминат без почитатели от чужбина.

Окончателното и доста мъчно решение за наличието на всякаква аудитория ще бъде взето в понеделник на петстранна среща на уредниците, в това число МОК, представители на японското държавно управление и управата на Токио.

С оглед на рисковете от разпространяване на ковид на спортните обекти, считаме, че е желателно да не се позволяват фенове. Това ще понижи риска от болест, счита Шигеру Оми- основен специалист на Япония против Covid-19.

При вземането на решение за жива аудитория на Олимпийските игри ще бъде взето поради мнението на японския " доктор Фаучи ", съобщи през днешния ден шефът на организационния комитет Сейко Хашимото.

Според нея обаче уредниците не престават да търсян способи за несъмнено наличие на фенове на Олимпийските игрища, както е при други спортни събития.

С оглед на идните петстранни договаряния, желаеме да използван солидни ограничения.

Намерението на японското държавно управление да организира игрите, отсрочени от предходната година, среща рецензии измежду японската общност и медицинските среди. Отмяната би коствала скъпо на уредниците, японските управляващи, спонсори и застрахователи.

В сондаж 41% от японците са за отвод от игрите, а в случай че въпреки всичко се проведат, 64 на 100 поддържат отсъствието на аудитория.

От 20-ти юни японското държавно управление смекчава част от рестриктивните мерки в девет префектури, в това число Токио. Барове и заведения за хранене ще могат да сервират алкохол до 7 ч вечерта, само че ще би трябвало да затварят още веднъж в 20 ч.

Повече от месец преди откриването на 23-ти юли стартира имунизация на хиляди доброволци и олимпийски представители. МОК подари дози на " Пфайзер ", задоволителни за ваксиниране на 40 000 души, в това число личен състав на летищата, локални публицисти и съдийските сформира.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР