Японските власти ще облекчат граничния контрол за влизането в страната

...
Японските власти ще облекчат граничния контрол за влизането в страната
Коментари Харесай

Япония разхлабва режима за влизане в страната, за да стимулира туризма и да подкрепи йената

Японските управляващи ще облекчат граничния надзор за влизането в страната на чужденци, с цел да подтикват туризма в поддръжка на йената, съобщи Военновъздушни сили.

Заместник-главният секретар на кабинета Сейджи Кихара разгласи пред локалната телевизия, че слабата йена е „ най-ефективна за привличане на входящ туризъм “.

Миналата седмица йената падна до най-ниската си точка по отношение на щатския $ от 24 години насам, спадайки с цели 1,7 %.

Кихара загатна, че дневният предел на туристи, които имат право да влизат в страната, може да бъде отстранен в „ не толкоз далечното бъдеще “. Квотите бяха въведени преди две години, като мярка за справяне с разпространяването на Covid-19. Те важаха даже и за отсрочените Олимпийски игри в Токио. По-рано този месец обаче, броят на задграничните туристи, на които е позволено да влязат в страната, бе повишен от 20 000 на 50 000 дневно. Отпадна и условието те да бъдат съпроводени с локален екскорт.

Щатският $ набира мощ по отношение на други валути, защото вложителите наблюдават зорко повишението на лихвените проценти на Федералния запас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР