Японски учени са открили нов вид орхидея, чиито нежни розови

...
Японски учени са открили нов вид орхидея, чиито нежни розови
Коментари Харесай

Откриха нов стъклен вид орхидея

Японски учени са разкрили нов тип орхидея, чиито нежни розови и бели цветчета наподобяват на стъкло, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Въпреки че се среща в паркове и градини в Япония, на откривателите от университета на Кобе им лишава 10 години, с цел да потвърдят, че растението " Spiranthes hachijoensis ", наричано от време на време " дамски плитки " поради приликата му с кичури коса, е незнаен до момента тип.

" Беше изненадващо да открием нов тип орхидея, който толкоз постоянно срещан, че може да се види в паркове, градини и измежду саксийни растения. Някои от изследваните проби са от саксийни растения и градини ", казва водещият създател на проучването Кенджи Суецугу.

" С любопитния си външен тип и деликатни цветчета, които наподобяват на стъклени произведения, това цвете се цени от дълго време ", се показва в изказването, направено от университета на Кобе.

Растението се загатва даже в най-старата японска антология от поеми - " Маньошу ", датираща от осми век. Орхидеята е наречена " Spiranthes hachijoensis ", защото доста мостри са открити на остров Хачиджоджима в метрополиса Токио. Находката е разказана в сп. " Джърнъл ъв плант рисърч ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР