Японски милиардер избра своите съекипници за първата по рода си

...
Японски милиардер избра своите съекипници за първата по рода си
Коментари Харесай

Първата космическа мисия от творци вече е факт

Японски милиардер избра своите съекипници за първата по рода си задача, ориентирана към актьори.
Прочетете още
Юсаку Маезава, който направи своето положение като онлайн търговец на мода, разгласи осемте души, които ще летят с него в задачата dearMoon до Луната, която има за цел да употребява SpaceX Starship за полет към Луната още през идната година.

„ Надявам се, че всеки ще осъзнае отговорността, която идва с напускането на Земята, пътуването до Луната и назад “, споделя Маезава във видеото на японски, с превод, възложен в клипа.

Обявената по-рано дата за изстрелване през 2023 година може да се измести доста обратно, защото Starship към момента не е утвърден за орбитално пътешестване към Земята, да не приказваме за полет до Луната.

Космическият транспортен съд е спрян за повече от 18 месеца, защото SpaceX чака утвърждение от Федералната авиационна администрация по отношение на условията за оценка на околната среда на мястото за изстрелване на Starbase в Южен Тексас.

На борда дружно с Маезва ще бъдат:

Стив Аоки, диджей, продуцент и реализатор на електронна танцова музика с няколко студийни албума в класациите на Billboard;
Тим Дод, основател в YouTube на канала " Everyday Astronaut " (Дод е интервюирал създателя на SpaceX Илон Мъск няколко пъти пред камера);
Yemi A.D., актьор и хореограф, прочут с работата си с JAD Dance Company и с Ye (бивш Kanye West);
Карим Илия, фотограф, чиито изявления включват подиуми за списание National Geographic;
Рианон Адам, фотографка, която е финансирана от от BBC/Royal Geographical Society и е спечелила голям брой награди;
Брендън Хол, режисьор на планове като двучасовия документален филм " Blood Sugar Rising " за диабета в Съединените щати,;
Дев Джоши, индийски ефирен артист, прочут с ролята си като Баал Вийр в Baal Veer и Baal Veer Returns на Sony Sab;
T.O.P., южнокорейски рапър, прочут като водач на момчешката група Big Bang;
Двама аварийни членове: танцьорката Мию и сноубордистката Кейтлин Фарингтън.

Проектът dearMoon на Маезава беше разгласен през 2018 година, с цел да докара астронавти до Луната. Маезава поема разноските за местата за екипажа. Когато заявките за dearMoon бяха отворени през август 2021 година, Маезава не посочи какви квалификации са нужни за присъединение към задачата.

През декември същата година японският милиардер хвърча до Международната галактическа станция за къс престой дружно със своя видеооператор Йозо Хирано и разнообразни съветски космонавти на галактически транспортен съд Союз по време на изстрелване и кацане.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР