Японски машинист съди работодателя си, след като бе глобен с

...
Японски машинист съди работодателя си, след като бе глобен с
Коментари Харесай

Машинист съди работодателя си, глобил го за минута закъснение

Японски ватман съди работодателя си, откакто бе санкциониран с 50 цента поради едноминутно забавяне по отношение на фамозната точна железопътна система на страната, оповестиха представители на жп компанията.

Машинистът е завел дело против West Japan Railway (JR West) по-рано тази година, откакто той е объркал влаковете, на които е трябвало да се качи, като по този начин е предизвикал едноминутно забавяне. Инцидентът е станал през юни предходната година, заяви в. Yomiuri Shimbun. Работодателят пък му е наложил санкцията на идващия месец.

Служителят упорства за обезщетение в размер на 19 470 $ за душевни премеждия, породени от тестването, се споделя в отчета.

Шофьорът е трябвало да докара празен трен до гара Окаяма в Западна Япония, само че по простъпка е отишъл на неверен коловоз. Объркването забави началото на промяната на машиниста. Компанията твърди, че е било оправдано машинистът да бъде санкциониран, защото по време на объркването не е бил осъществяван труд.

„ Причината, заради която това се трансформира в дело, са разликите по отношение на това по какъв начин да се пояснява “ повода за забавянето, сподели той, добавяйки, че компанията е приложила правилото си „ без работа, без възнаграждение “ при установяване на заплатите на водача.

Мъжът, чието име не е посочено, твърди, че забавянето е дребна човешка неточност и не е трябвало да се смята за отсъстващ от работа.

Железопътната система на Япония е фамозна с точността си и постоянно се дава за образец на всички останали жп компании по света.

През 2017 година локален железопътен оператор влезе в интернационалния новинарски продан, откакто сервира надълбоко опрощение за „ голямата тягост “, породена от тръгването на трен с 20 секунди по-рано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР