Японската кухня се слави не само със своята изтънченост, но

...
Японската кухня се слави не само със своята изтънченост, но
Коментари Харесай

Ето така се приготвя традиционна патица по японски

Японската кухня се слави освен със своята изисканост, само че и с усета си към съчетаването на другите азиатски подправки, сосове и аромати. Наред със сушито, което е съумяло към този момент да покори целия свят, тя може да предложи и редица други ястия, които бихте могли да приготвите в домашни условия.

Често срещани са месните специалитети, които се сервират върху ориз или фиде, като във втория случай се употребява най-често фидето от елда, познато като соба.

Ето една забавна и в същото време лесна за осъществяване рецепта за обичайно патешко по японски, с която бихте впечатлили своите посетители, стига да съумеете да стигнете до профилиран азиатски магазин, от който да си набавите нужните артикули:

 Патица по японски

Камо Намбан (Патица с бульон Даши по японски)

Необходими артикули: 350 г патешко филе, 10 стръка свеж лук, 350 г фиде соба, инстантен бульон Даши за 1.5 л вода, 1 с.л. захар, 4 с.л. соев сос, сол и черен пипер на усет

Начин на подготвяне: Патешкото филе се измива и се отстраняват тлъстинките му, само че не се изхвърлят. Те се загряват на тигана, с цел да пуснат мазнината си, и в тях се задушава нарязанят на дълги късчета свеж лук.

Бульонът Даши се разтваря съгласно напътствията на опаковката му, само че би трябвало да получите към 1.5 л бульон. Към него прибавяте захарта, соевия сос и малко сол и черен пипер на усет. Всичко това се кипва, след което се оставя на слаб огън за 10-12 мин.

В по този начин приготвения бульон се поставя нарязаното на доста тънки части патешко филе. Ако сте съумели да го филетирате вярно, няма да са му нужни повече от 3-5 мин, с цел да стане готово.

 Патешко по японски Камо Намбан

Фидето соба се поставя да ври в към 3.2 л вода, само че най-добре следвайте инструкциите на опаковката му. По време на варенето се разбърква с дървена лъжица. След като собата омекне, прибавете малко студена вода, с цел да не се разкашква, и го изчакайте до цялостното му сваряване.

Фидето се отцежда, залива се със студена вода, а по-късно още веднъж с гореща. Отново се отцежда и се разделя в 4 купички.

Патешкото филе и бульонът също се загряват и върху всяка порция фиде се изсипва от месния бульон с патешкото. За украса можете да употребявате прясно нарязана мента или босилек, защото съгласно японците половината от апетита се задоволява точно от естетически добре завършеното ядене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР