Японската компания Toyota Motor Corp“ (7203.T) е решила да прекрати

...
Японската компания Toyota Motor Corp“ (7203.T) е решила да прекрати
Коментари Харесай

“Toyota” ще затвори завода си в Русия

Японската компания „ Toyota Motor Corp “ (7203.T) е решила да приключи производството на коли в Русия заради спиране на доставките на съществени материали и елементи.

През март „ Toyota “ прекрати производството в Санкт Петербург заради проблеми във веригата за доставки и спря вноса в Русия, заяви Ройтерс.

“През този интервал запазихме напълно работната си мощ и гарантирахме, че предприятието ни е готово да възобнови производството, в случай че събитията го разрешават ”, се споделя в изказването.

“След шест месеца обаче не успяхме да обновим естествената си активност и не виждаме индикации, че ще можем да я обновим в бъдеще. ”

Според „ Toyota ” интервенциите й в Москва би трябвало да бъдат преструктурирани, само че ще продължи да поддържа своята мрежа за търговия на дребно. Тя ще дава услуги на съществуващите клиенти на „ Toyota “ и „ Lexus “.

“Ще предложим (на персонала)… помощ за възобновяване на работата, преквалификация, в това число финансова поддръжка над законовите условия ”, обявиха от „ Toyota “.

Много фабрики в Русия стопираха производството и освободиха служащи заради дефицит на високотехнологично.

„ Renault “ продаде мажоритарния си дял в основания в Русия производител на коли „ Автоваз “ (AVAZI_p.MM) на съветски теоретичен институт, съгласно информацията на Ройтерс за една рубла.

Производители на първокласни коли като „ Jaguar “ стопираха износа си за Русия, а „ Ford “ и „ BMW “ стопираха част от производството си.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР