Японската компания Suzuki е на пазара от 101 години. Нейният малък

...
Японската компания Suzuki е на пазара от 101
години. Нейният малък
Коментари Харесай

20 години Suzuki Ignis

Японската компания Suzuki е на пазара от 101 години. Нейният дребен кросовър Suzuki Ignis сега чества своята 20-годишнина. Suzuki Ignis се открои при появяването си на пазара като комбинация от компактна кола, SUV и спортен хечбек. Отличителният микс все още е формулата за триумф и в сегашното трето потомство на дребния японски кросовър.

Когато Suzuki показа първия Ignis в края на 2000 година, производителят го показа като „ доста компактна кола “, създавайки нов сегмент от транспортни средства за европейските водачи. Неговите компактни размери и впечатляващото вътрешно пространство го трансфораха в спътник на доста хора в натовареното градско придвижване.

В същото време комбинацията от SUV и малка кола се оказа добра идея за обиколки отвън града. Така че беше съвсем логично Suzuki да предложи Ignis и със задвижване на всички колела от самото начало. Задвижването се обезпечава от 1.3-литров, четирицилиндров мотор с мощност 61 кВт / 83 к.с., който се употребява и в Suzuki Wagon R +.

През 2003 година Suzuki предприе доста обширна актуализация на модела и представи второто потомство на Ignis. В допълнение към модифицираната предница, Ignis предлагаше избор още от 1,5-литров бензинов мотор с 73 кВт / 99 к.с.и дизелов двигател с 51 кВт / 70 к.с.

През 2005 година бе учредена Suzuki Ignis Rallye Cup. - едномаркова купа, която трябваше да помогне на надарени млади водачи по пътя им към Световния рали шампионат (WRC). Основата на веригата беше Ignis Sport, който се оферираше със същия 1,5-литров двигател, само че спортната версия беше с мощност от 80 кВт / 109 к.с. Освен това колата имаше, наред с други неща, заден спойлер, по-твърдо шаси, спортна изпускателна система и по-къса предавателна кутия. В допълнение към разнообразни модификации за професионално рали, състезателната версия на мотора на компактния спортен автомобил по-късно беше форсирана още до 90 кВт / 123 к.с.

През 2016 година Suzuki още веднъж продължи с концепцията за микро-SUV и на парижкия
автосалон показа новото,вече трето поколение на Ignis в Европа. Визуално новият Ignis, който се предлага на пазара от януари 2017 година, ясно се откроява от предшествениците си със сериозно пипнатото си тяло, като резервира основните им характерности: автомобил, който съчетава свойствата на SUV и компактен автомобил.

Третото потомство на кросовъра имаше изразителни арки на колелата, широка C-колона и наклонено задно стъкло. Suzuki Ignis е същинска опция за жителите на града, които желаят да се поглезят с малко усещане за офроуд през уикенда.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР