Японската компания Хонда оповести, че възнамерява да създаде ново подвижно

...
Японската компания Хонда оповести, че възнамерява да създаде ново подвижно
Коментари Харесай

„Хонда“ разработи двукрако устройство, базирано върху хуманоидния робот Асимо

Японската компания " Хонда " оповести, че има намерение да сътвори ново преносимо двукрако устройство , основано върху хуманоидния й робот Асимо , оповестиха ТАСС и Агенция Франс Прес. То ще може освен да развлича публиката, само че и да прави потребна активност, по-специално да се грижи за заболели и хора в преклонна възраст.
 

 
 Gulliver/Getty Images

" Ще продължим създаването на двукраки роботи ", съобщи представител на " Хонда ". " Компанията има намерение също да продължи потреблението на Асимо . Същевременно с въвеждането в приложимост на неговата система за надзор на придвижванията към този момент е създадено устройство, което е предопределено да оказва помощ при напредването на хора със слаби мускули на краката ", разясни той.
 
 Gulliver/Getty Images

Седмото потомство на фамозния робот Асимо евентуално ще е последното, оповестиха още от компанията. " Възможно е названието Асимо повече да не бъде употребявано. Екипът, който стои зад основаването на робота, обаче продължава да съществува. Разработихме доста технологии с помощта на Асимо и в този момент обмисляме метода, по който да ги използваме ", обясни представителят.-->
 
 Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР