Японската футболистка Наоми Кавасуми заяви днес, че напуска щафетата по

...
Японската футболистка Наоми Кавасуми заяви днес, че напуска щафетата по
Коментари Харесай

Японска футболна звезда се уплаши и отказа да носи факела на Токио 2020

Японската футболистка Наоми Кавасуми съобщи през днешния ден, че напуща щафетата по преместването на Олимпийския огън за Токио 2020, защото се опасява да не се болести с ковид или пък да болести други участници. Футболистката се прибира в Япония от Съединени американски щати и избира да съблюдава карантината.

Кавасуми е една от най-големите спортни звезди в Япония, изключително известна откакто оказа помощ доста на отбора да завоюва първата Световна купа през 2011-а година. В момента тя играе в женската МЛС за тима на Ню Джърси Скай Блу. Базата на отбора е покрай Ню Йорк, където се следи скок на коронавирусните инфекции.

" Поради експанзията на COVID-19 аз взех решение да се отдръпва от щафетата. Взех това решение, с цел да не сътворявам непотребни проблеми за моя тим или за почитателите, написа Кавасуми в туитър-профила си.

Канада стана първата страна в света, която публично разгласи, че няма да изпрати тим в Токио, в случай че игрите се проведат в плануваните дати 24 юли- 9 август. Австралия разгласи, че не може да събере тим и прикани Игрите да се реалокират за 2021-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР