Японска технология позволява на 28-гигахерцовите 5G сигнали да преминават през

...
Японска технология позволява на 28-гигахерцовите 5G сигнали да преминават през
Коментари Харесай

Нова технология позволява 28GHz 5G да минава през прозорци


Японска технология разрешава на 28-гигахерцовите 5G сигнали да минават през прозорци
(снимка: CC0 Public Domain)

Японският телекомуникационен колос NTT Docomo създава технология, която насочва дейно 28GHz 5G радиосигнали, получени навън, до избрани места в затворени пространства.

Новата технология, разработвана взаимно с производителя на стъкло AGC, употребява сходна на филм метаповърхностна леща, която се прикрепя към стъклото на прозореца и разрешава на 28GHz радиосигнали да минават през прозорците, с цел да станат налични за потребление на закрито, заяви.

28-гигахерцовите сигнали имат ниска дифракция, което значи, че този вид сигнали не могат да обхванат през прозорците и би трябвало да бъдат в полезрението на базовите станции, изясняват от компанията.
още по тематиката
Но метаповърхностната леща е в положение да заобиколи това ограничаване, защото подрежда огромен брой кафези с „ под-вълнова дължина ” в избрани форми и по този начин разрешава на директните радиосигнали да доближават избрани точки на закрито.

Освен това материалът за метаповърхностни лещи е транспарантен филм, който може да покрие на практика цялата вътрешна повърхнина на прозореца и е планиран да бъде „ естетически допустим ”.

Материалът също по този начин няма резултат върху LTE и „ под-6 ” радиовълните, тъй че може да се употребява за възстановяване на вътрешното приемане на 28GHz радиосигнали, без да се визира продуктивността на наследените безжични честоти, споделят от Docomo.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР