Япония, третата най-голяма икономика в света, излиза в безпрецедентна 10-дневна

...
Япония, третата най-голяма икономика в света, излиза в безпрецедентна 10-дневна
Коментари Харесай

10-дневната почивка в Япония ще подкрепи значително икономиката

Япония, третата най-голяма стопанска система в света, излиза в невиждана 10-дневна отмора. Страната на изгряващото слънце се готви за новата епоха Рейва, чието начало ще бъде сложено с коронясването на престолонаследника принц Нарухито.

Пивоварни, хотели, търговци, заведения за хранене и други се чака да получат бонус от почивката, която стартира от 27 април и продължава чак до 6 май.

Рекордните 24,7 милиона души - към една пета от популацията на страната - се чака да пътуват, съгласно туроператорксата организация JTB Corp., написа Reuters.

" Японците са в празнично въодушевление ", споделя Йоши Хори, представител на пивоварната Asahi Group, която усили производството на някои марки с 5-10 %. " Мислим, че този празник ще усили потребителските разноски ".

За да означи новата епоха, чието име значи добър шанс и естетика, държавното управление пуска и лимитирани количества сувенири.

Очакваното покачване на икономическата интензивност от дългия празник ще поддържа растежа на стопанската система за второто тримесечие и ще даде на държавното управление на премиера Шинцо Абе още една причина да утвърди плануваното нарастване на налозите през октомври, счита Хидео Кумано, основен икономист в Dai-ichi Life Reasearch Institute. Той пресмята, че японците ще похарчат за пътешестване в страната с 30 % повече по отношение на година по-рано до 1,48 трилиона йени (€10,76 милиарда.

Общите разноски на потребителите през почивните дни ще се повишат до 7,6 % по отношение на година по-рано и ще способства за Брутният вътрешен продукт с четвърт процентен пункт. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР