Япония се подготвя за тайфуна Лан, отменяйки самолетни полети и

...
Япония се подготвя за тайфуна Лан, отменяйки самолетни полети и
Коментари Харесай

Япония се подготвя за тайфуна Лан, отменяйки полети и жп курсове

Япония се приготвя за тайфуна " Лан ", отменяйки самолетни полети и железопътни курсове в централните региони на най-големия остров на страната - Хоншу, който се чака да бъде връхлетян от стихията на следващия ден, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Седмата тропическа стихия за сезона, която се движи над Тихия океан, покрай Централна Япония, през днешния ден се насочи на северозапад с 15 км/ч и оптималната скорост на съпътстващите ветрове от 139 км/ч, заяви японската метеорологична работа.

Прогнозите са тайфунът да доближи на следващия ден сутринта крайбрежието на префектура Вакаяма, а по-късно да продължи на север над два огромни града - Осака и Киото. Метеорологичната работа на Япония предизвести за проливни дъждове и ветрове, както и за риск от наводнения и свлачища.

Японските авиолинии и самолетната компания АНА анулираха редица полети тук-там, които са на пътя на бурята. Западнояпонските железници затвориха линията " Токайдо Шанкансен " на влака стрела сред Осака и Окаяма.

" Лан " следва пътя на предходния ураган " Ханун ", който криволичеше в северозападната част на Тихия океан, преди да връхлети Южна Япония, а след това да се насочи на север към Южна Корея, Китай и съветския Далечен изток.

Тайфунът " Лан " заплашва да опропасти един от ваканционните интервали с най-вече пътуващи в Япония, обвързван с летния фестивал " Обон ". Тогава доста хора си взимат почивни дни, с цел да се приберат по родните места, отбелязва Ройтерс.

Увеселителният парк " Юнивърсъл студиос " в Осака няма да работи на следващия ден, а уредниците на националното гимназиално състезание по бейзбол " Кошиен " - обичаен летен шампионат, гледан от милиони хора - анулираха всички срещи в този ден. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР