Япония се готви да проведе преговори с Иран относно войната

...
Япония се готви да проведе преговори с Иран относно войната
Коментари Харесай

Япония се опитва да посредничи между Иран и Израел

Япония се готви да организира договаряния с Иран по отношение на войната на Израел с Хамас , сподели във вторник външният министър Йоко Камикава, добавяйки, че също по този начин ще даде незабавна помощ от 10 милиона $ за Газа.

Япония е актуалният ръководител на Групата от 7 развити народи и Камикава сподели, че н аблюдава обстановката в Газа " със угриженост ".

" Намирам се във финалната фаза на подготовка за осъществяване на телефонни диалози с иранския външен министър Амирабдолахиан през днешния ден ", сподели Камикава пред кореспонденти.

Няма неотложно удостоверение за позвъняването от Техеран.

Израел се зарече да унищожи подкрепяната от Иран гурпировка " Хамас ", която управлява линията Газа, след смъртоносните офанзиви на нейните ислямистки бойци против израелски градове и кибуци.

Камикава сподели, че сега има към 900 японски жители в Израел и палестинските територии, а заместник-главният секретар на кабинета Хидеки Мураи по-късно сподели, че държавното управление възнамерява да ги изтегля с японски военни самолети още през втората половина на тази седмица.
 Кралят на Йордания: Целият район е на ръба на пропастта
Кралят на Йордания: Целият район е на ръба на пропастта

Той също по този начин предизвести против опитите палестински бежанци да бъдат натикани в Египет или Йордания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР