Япония съобщи в четвъртък, че за първи път от началото

...
Япония съобщи в четвъртък, че за първи път от началото
Коментари Харесай

Япония: За първи път над 15 000 заразени с Covid-19 за ден

Япония заяви в четвъртък, че за първи път от началото на пандемията страната е записва над 15 000 нови случая на ковид в границите на един ден.

Според данните от японските префектури през последните 24 часа са регистрирани 15 182 нови случая на Covid-19, с което общият брой на случаите в страната доближи 987 083 от началото на пандемията. В същото време още осем души са умряли вследствие на ковид, което значи, че общият брой на умрелите в страната към този момент е 15 254.
 Трус от 5,9 по Рихтер в Япония Трус от 5,9 по Рихтер в Япония
Земетресение с магнитуд 5,9 бе записано рано тази заран в Япония. Трусът е зародил край източния бряг на японския остров Хоншу в...

Въпрекина случаите на ковид, японският министър председател Йошихиде Суга съобщи, че държавното управление не обмисля въвеждането на изключително състояние на национално равнище.

Коментарите му идват, откакто министърът на стопанската система Ясутоши Нишимура предложи управляващите да вкарат изключителното състояние допълнително префектури, с цел да предотвратят по-нататъшното предаване на ковид.

В момента шест от японските префектури, в това число Токио, са сложени под тези специфични ограничения, които неотдавна бяха удължени до 31 август.

Броят на коронавирусните инфекции в Олимпийската столица Токио набъбна с повече от 5000 през последните 24 часа, като, заяви в четвъртък японската телевизия NHK.
 Извънредна обстановка в още четири префектури на Япония Извънредна обстановка в още четири префектури на Япония
Япония вкарва изключително състояние в още четири префектури поради COVID-19, предава ТАСС. Премиерът на Япония Йошихидо Суга разгласи по...

Преди ден случаите в японската столица се усилиха с 4116.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР